Blaupunkt TRIER CC31

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sanoch

Blaupunkt TRIER CC31

#1 Příspěvek od sanoch »

Dobrý den,

po připojení AKU do auta po cca 2dnech(byla dobíjena) chce rádio kód. Tento mi bohužel předchozí majitel auta nedal. Při dřívějším krátkodobém odpojení AKU bylo vše v pohodě. Dá se tento kód nějak vygenerovat nebo zrovna rádiu poděkovat za služby a koupit nové?

Dík.
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

Dá se, ale na tomto foru je to tabu!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od workhard »

Jsou fóra, kde to tabu není, doporučuji obrátit se tam.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

Už snad vyřešeno přes PM
sanoch

#5 Příspěvek od sanoch »

Díky.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Jodr píše:Dá se, ale na tomto foru je to tabu!
Kecáš. Není to tady tabu, je tady pouze vysloveně zapovězeno veřejně prezentovat tyhle kalkulačky - v PM se to nijak nepostihuje. Ono je něco jinýho pomoct s kódem majiteli, kterej sem přijde jednou, protože si koupil z druhý ruky auťák s rádiem a nedostal k němu PIN od předchozího majitele - a dávat tady veřejně k dispozici jak S/N rádia nebo VIN auta, tak i vygenerovanej kód na základě požadavku člověka, u kterýho není jasný jak k rádiu přišel. A navíc tahle tématika byla aktuální v době, kdy takový rádia byly v každým druhým-třetím prodaným autě a taky se veeelice často kradly. Dnešní "tovární rádia" jsou sice taky na kód, ale ten si vyčtou/elektronicky vymění s počítačem v palubní desce samy, automaticky - a jejich případný "spárování" po výměněn je taky složitější, všecko se odehrává přes VAG/VAS a komunikace běží po sběrnici CAN. Jejich PIN se proto nedá jednoduše znovu vygenerovat a musí se v případě potřeby buď najít v databázi výrobce, nebo vyčíst přímo z EEPROM rádia. Tyhlety starý vykopávky, který požadovaly kód zadat manuálně přes klávesnici po každým vypnutí napájení už jsou tak zřídka k potkání, že by možná stálo za to se zamyslet nad minimálně zmírněním uvedenýho § z Pravidel fóra - aspoň co se těch rádií instalovanýcch původně do felicií a k nim současných dalších typů týče...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Jodr

#7 Příspěvek od Jodr »

Kecám? Viděl jsem několik příspěvků v minulosti se žádostí o kód tady na foru docela tvrdě zdeptaných. Zrovna Trier je paštika 20let stará, kterou by šel krást jedině dement a v tomto případě jsem si řekl proč nepomoci. Podle majitele se rádio podařilo zprovoznit, takže spokojenost na obou stranách a na doplnění, nemíním si tady na fóru zřizovat živnost.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Ano, kecáš - a nečteš. Protože jako odpověď napíšeš jinýma slovama přesně to, co jsem napsal já o 6 hodin dřív.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“