Samsung LE37B553M3W - zdroj

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
warp

Samsung LE37B553M3W - zdroj

#1 Příspěvek od warp »

Mám tuto LCD TV, v obvodu invertoru - buzení a spínání odešly oba MOS-FETy FDPF7N50U. Potřeboval bych jejich náhradu - nemůžu nikde najít (zákl. datasheet mám). Bez nich TV se zapne, samozřejmě bez podsvitu. Případně nějaké rady ohledně opravy těchto zdrojů - invertorů. Ještě zkusím trubice. Díky za pomoc.
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

ASWO je má, takže objednat přes AME. Ale jeden stojí 360Kč.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Počkej s tím do zítra, něco najdeme..

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
warp

#4 Příspěvek od warp »

Díky Killroy, vydržím, zatím moc děkuji. Našel jsem http://www.semic.cz/cz-detail-62338-irfib7n50a-vi.html ,nevím jestli tam půjde.
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

Bez problémů, šel bych do něj. Ještě levnější by byl třeba tenhle (poběží tam cokoliv podobného, jde jen o to najít příčinu odchodu těch fetů).

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
warp

#6 Příspěvek od warp »

Nezobrazil se mi odkaz na url, ale jestli tam půjde, tak je můžu vyzvednout osobně (55Kč/ks). Příčiny zkusím proměřit - vyzkouším jiným invertorem každou trubici, pokud však bude načaté VN trafíčko, tak budu asi muset sehnat celý nový zdroj.
PS: teď už odkaz funguje, zkusím je
xxxe

#7 Příspěvek od xxxe »

Hele,přímo FDPF7N50 500V N-Channel MOSFET vyjde na 40,-Kč.Je jen otázka jak rychle to potřebuješ protože tam kde já kupuju je doba dodání 14 dní.
warp

#8 Příspěvek od warp »

Tak trubice vypadají OK. S externím invertorem TV funguje - zobrazuje (bohužel vždy současně jen 2 zapojené trubice). Zkusil jsem vyměnit ty 2 FETy, chvíli to zkoušelo nastartovat, ale nějak v těch trafíčkách prskalo až to znovu odešlo. Naštěstí se mi podařilo najít firmu co má díly, tam mi potvrdili že to často odchází a docela levně sehnali nový zdroj - tak čekám až mi přijde.
warp

#9 Příspěvek od warp »

Nový zdroj dorazil, vše funguje bez problémů. Holt když se propálí VN trafíčka pro zářivky tak nepomůže ani svěcená voda. Tímto uzavírám tuto diskusi. Díky všem zúčastněným za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“