Philips 20PF5121/58 mainboard alebo psu?
Moderátor: Moderátoři
Philips 20PF5121/58 mainboard alebo psu?
neviem si rady s týmto starším lcd tv, tak idem tu skúsiť šťastie.
Šasi LC4.1E AB, zdroj+invertor Delta DAC-12M019.
Stav: panel nesvieti, bez zvuku, na lokálne on/off tlačidlo reaguje tak, že formálne prepína medzi stanby a ON, pri stanby zasvieti červená led, v ON stave zhasne červená, ale zelená sa nerozsviet, pri pripájaní 230v zasvieti zelená na cca pol sekundy, potom červená alebo nič (podľa toho, v akom stave sa odpojilo 230v). V zdroji na hladine pre invertory 16,5v (a po stabilizácii a zopnutí aj pre 12v) vypučené elyty.
Elyty nahradené, všetky hladiny na zdroji podľa skopu bez zvlnenia. Podsvietenie ma zatiaľ netrápi, za problém považujem nezapnutie tvp.
Zdroj má 12pin konektor, 10 pinov smerom na mainboard (2piny napájanie audio). Pin8 +12v (reálne 14,4v), hladina sa zapína cez pin10 STANBY, z 12v sú odvodené na mainboarde +5v, +8v. Pin3 +3,3v, na mainborde z neho 1,8v. Zádrhel je v spínaní +12v, keď chýba spínacie +3,3v na pine 10 (STANBY), toto sa objaví len na spomínanú pol sekundu, po pripojení 230v, t.j. počas bliknutia zelenej led. Na túto chvíľku sa objavia tiež 5v a 8v na mainboarde odvodené z 12v. Stabilizované +1,8v na mainboarde je ok.
Vie niekto účel a ozajstný smer signálu POWER DOWN (pin 9 na zdroji), schéma dosky psu+invertor DAC-12M019 by sa nenašla (hodiny hľadania boli neúspešné)? Prosím o nápady, ak by bol niekto ochotný.
JaDu píše:Vie niekto účel a ozajstný smer signálu POWER DOWN (pin 9 na zdroji), schéma dosky psu+invertor DAC-12M019 by sa nenašla (hodiny hľadania boli neúspešné)? Prosím o nápady, ak by bol niekto ochotný.
Zkus tady
Inakšie sa opravujem vo veci napätia na pine PowerDown, ktoré je 3,3v. Nebol som práve pri tvp, keď som to písal. Problém v ňom už nevidím, stiahol som ho na gnd (je to C tranzistora s R na 3,3v) bez pozorovanej zmeny. Chovanie je rovnaké aj pri odpojenom kábli LVDS.