Sodastream
Moderátor: Moderátoři
Sodastream
A dotaz č2: Nějaký doporučení kolem alternativních sirupů? Co jste vyzkoušeli?
Díky
Jirka
PS: sodovku si nosím z práce. Máme sodobar od lindru a spokojenost. Šťávy používáme doma JUPÍ a HELLO nebo od tety když dostanu bezovou nedávno jsem zkusil CAPRIO v COOP jednotě okolo 26,- a je vynikající.
BOBOBO píše:http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=2805
Dobrej odkaz. Přesně takovou představu o přepouštěčce jsem měl. Akorát nevím, zda ta hospodská CO2 flaška má pod ventilem brčko a zda to brčko nebude bránit přelejvání kapaliny až dám tu plnící flašku vzhůru nohama.
to Vrky: U CO2 je dokud je v flašce kapalnej, stále kolem 30 barů až teprve dojde, začne tlak plynu klesat. A neboj, nezmrznu, mám elektrickou topnou deku na plynový láhve, s ní se dá ohřát flaška na si 50 st. Tím se tlak zvýší. Je na to stavová rovnice plynu, možná že bych to i uměl spočítat o kolik.
to Havca: Jo bezinkovej je super. Myslíš ale z květu a nebo plodů? Ten z květu má zcela stejnou chuť jako kdysi prodávaná slovenská Vinea. Ani nevím, jestli se dá ještě koupit. No a plodovej sirup, ten každej rok děláme, pokad jsou lidi kteří natrhaj.
Díky za tip na sirupy.
Jirka
- feliz_navidad
A pro příznivce balený vody doporučuju učunit jeden pokus - vyprázdněnou flašku si naplňte obyčejnou pitnou vodou z kohoutku, nechte ji půl hodiny odstát odšpuntovanou, aby vyprchaly všecky bublinky rozpuštěnýho zbytku chlóru nebo ozónu (podle toho jak kde dezinfikujou pitnou vodu), pak ji zašroubujte a šoupněte ji na noc do ledničky do dvířek. Ráno okoštujte a srovnejte tu "domácí" s kupovanou, jestli to má nějakej význam platit kolem 10,-Kč za litr něčeho, co vám doma teče z kohoutku za cenu až na výjimky menší než 50Kč za m³ = 1000litrů. Já mám už skoro 20 let v lednici trvale 5l kanystřík, vždycky večer ho doplním a pak jen celej den chodíme odlívat do sklenice...
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě