Si potom jeden z velmi mala stastnych ludi, no staci otvorit akekolvek forum, nic ine iba vsetci problemy riesia, dokonca aj na takmer novych autach co im blbnu motory a automaty, ani s mojou vyse 15r praxou automechanika to nejako nekoresponduje

prakticky nepoznam v celom sirom okoli cloveka, co by neriesil problemy s autom, ci uz novsim alebo starsim...ale neznamena to, ze nebudes mat problemy neskor, mozno este vaznejsie...a cim dalej tym vacsi problem bude zohnat diely...ide hlavne o to, ze je to neuveritelne zastarala technologia, ktora mala byt davno v muzeu...zastarala nielen spalovanim smradlavych uhlovodikov, ale aj predpotopnym klukovym mechanizmom...staci sa pozriet, aku zmenu by znamenal wankel, keby neboli problemy so zivotnostou materialov, je ovela vyhodnejsie priamo vytvarat rotacny pohyb, nie posuvny...plus elektromotory maju ovela vyhodnejsi krutiaci moment ako spalovaci motor, ten pocit stoji za to...tu su parkovacie miesta pre elektricke auta zadarmo a maju zadarmo pripojku, samozrejme ktovie dokedy, no vzdy to vyjde podstatne lacnejsie, ako tankovanie predrazeneho benzinu ci nafty...nie je teda problem nabijat aj cez den, ked je slnka dost a ludia su v praci...okrem toho pri vylepseni technologie akumulatorov nebude ani zdaleka potrebne nabijat kazdy den, ani omylom, uz spomenuta Tesla ma dojazd vyse 400km - takze by mi stacilo nabijat raz za niekolko tyzdnov, kedze mam do prace a spat cca. 30km...a ked tu bez problemov jazdia taxiky, v nonstop rezime akceleracia-deceleracia a zvladaju to, uz s terajsimi baterkami je to prakticky vyriesene...jediny problem su dlhe trasy, ale tam je riesenie vymenou bateriek, nie nabijanim...a kazde vylepsenie technologie akumulatorov nastastie iba prehlbi rozdiel medzi elektrickymi autami a ropakmi, tych vyhod je okrem lepsieho krutiaceho momentu, tichuckej prevadzky a lacnejsieho vozenia ovela viac, hlavne absencia tolkych vysoko poruchovych suciastok...logicky ja by som mal byt proti zmene, kedze opravujem auta, avsak nie je to tak, akonahle to bude sirsie dostupne, moju dymiacu rachotiacu nemecku dieselovu hajtru nechcem viac ani vidiet

a pre odporcov nemeckych a priaznivcov japonskych aut - ani moju byvalu hrdzavu takisto kazivu benzinovu japonsku sunku nie

ta zase od nefunkcneho ABS cez prasknutu hlavu a konciac problemom so zapalovanim tiez ukazala, aka je kvalita modernych automobilov