Čím krimpovat
Moderátor: Moderátoři
- palmalsport
helios píše:Ja to niekedy zvyknem robiť tak, že licňu zalisujem do fastonu, aby koniec licne presahoval 2mm cez lisovaný úsek, tie 2mm potom zafixujem kvapkou cínu. Cín sa do zalisovanej časti nevpije, kábel nestvrdne a mám istotu, že casom nebudem riešiť nedokonalý kontakt v spoji.
Za mejch mladejch let se tvrdilo, že mechanický spojení (ovíjení, lisování atd) je několikanásobně spolehlivější než pájení. Řekl bych, že v dnešní bezolovnatý době to bude platit na druhou... Takže tím dodatečným pájením na tom nic moc nevylepšíš, ba právě naopak, pokud bude nevhodný pájecí prostředek, spoj hnije. Například v rozvaděčích je už leta zakázáno pájet slaněný vodiče.
Jirka
PeteBurns píše:Nejde mi to dobre nafotit mobilom, ale urcite nebudes sklamanyprave vdaka tej pridrziavacej liste s pruzinkou drzi dutinka na mieste presne, nestane sa tak lahko, ze by sa otocila, preto je vysledok super...
Tak jsem se vratil z dovci a balicek s klestema mi uz lezel na stole. Ted jsem to zkousel a musim uznat, ze to je nebe a dudy, ten pridrznej curament je k nezaplaceni. Na tech perkach sem nemusel nic predem rucne rovnat, vsechno se skrouti, stoci a smackne jak ma. Pouzivam tu krajni dutinu 28-24.
Takze este jednou dekuju za dobry tip.
EDIT: este 2 prasacky fotky
http://rayer.g6.cz/1tmp/DSC_0004s.JPG
http://rayer.g6.cz/1tmp/DSC_0005s.JPG
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
krimp.JPG- (41.23 KiB) Staženo 102 x
forbidden píše:Nafotil jsem výsledky těch mých čelistí z GMka. Nic moc, dutinku to trochu zdeformuje, ale packy do živé části kabelu zajedou celkem dobře, určitě se jen tak nesplácnou k sobě. Pro mý účely dostatečný.
Hm, to je taky celkem humac... Uz sme nacvakali stovky dutinek a jedna jak druha, dela se s tim dobre. Holt na odpovidajici objem prace to chce i odpovidajici vybaveni...
- Bastlfanda
btw. u těch čelistí na fastony je de facto 6 velikostí, takže když se mi zdaj volnější ty zobáčky do izolace (taky mívaj různou tloušťku), hodim to třeba do větší díry, ale samostatně zobáčky do izolace jen do části pro vodič
Celeron: nejsou to čelisti na "kroužky" pro spojování vodičů do uzlů jak přes to jde pak taková ta "šp*cka"?