Přístup z aplikace k souboru z MS Access pod W8.1 64 bit
Moderátor: Moderátoři
Přístup z aplikace k souboru z MS Access pod W8.1 64 bit
Prakticky při spuštění aplikace s CIS chce konfigurační soubor vždy znovu zadat databázi, ale po kliku na vybíraný soubor mdb neúčinné. Pokud ovšem klikám rychle opakovaně, tak to někdy naběhne, ale i tak se nepřenášejí všechna data z databáze do aplikace vždy spolehlivě.
Je moje domněnka o potřebě 64-bitového přístupu správná ? A jak to lze řešit (driver 64bit do MS Access). Můžete mi někdo pomoci?
Blíže viz
http://support.microsoft.com/kb/2721825/EN-US pasáž MORE INFORMATION
http://support.microsoft.com/kb/942976/EN-US
Nejsem ovšem ajťák a angličtinu taky všelijak lámu tak se omlouvám za případné nepřesnosti. Důležité je že to už chodí dobře (radši jsem ale smazal původně vytvořené DSN a podle tohoto popisu vytvořil a zkontroloval nové a to už jelo.
Co se týče instalace ODBC driveru je to jednoduché. Po spuštění C:\Windows\SysWOW64\odbcad32.exe se spustí instalace 32 bitové verze driveru pro ODBC. 64 bitovou verzi instalujeme přímo z kontrolních panelů:
Systém a zabezpečení -> Nástroje pro správu -> Zdroje dat (ODBC).
Kterou verzi odbcad32.exe máte spuštěnu zjistíte jednoduše pohledem na správce úloh, 32 bitové verze mají za jménem procesu napsáno *32. Kromě toho, při instalaci driveru se nemusíte starat vůbec o cestu k driveru, natož něco hledat v registrech. odbcad32.exe sám nabídne dostupné drivery a vybere správnou verzi.
No a pro jistotu jsem to doplnil odkazem na zdroje od Microsoftu z nichž jsem čerpal.
Nevím kterou verzi Windows používáte. To co popisujete jsem viděl na počítačích s Windows7. Já jsem se bohužel při náhradě starých XP rozhodl pro W8 (s automatickou změnou na W8.1 přes internet). "Bohužel" říkám proto že od té doby několikrát denně kleju jak pohan. Výhodu dotykové obrazovky nevyužiju. Sice s W8.1 se vrátila možnost plochy, ale výběr z nainstalovaných programů přes dlaždice je mnohem horší než nabídka START, kterou snad Microsoft opět vrátí jako velkou výhodu později. Nejdou tam nainstalovat ani některé nejpoužívanější programy (Adobe Acrobat - sice je to starší verze, ale kupovat si novou kvůli Microsoftu nemíním, starší CAD apod.). Nový XPS document writer se mi naprosto nehodí a Microsoftí prohlížeč pdf je jen parodií na Acrobat Viewer - ten tam naštěstí jede a je zdarma. Snad jediný plus je zabudovaný antivir.
Ale zpět k ODBC. Ve W8.1 se mi bohužel oba ovladače zobrazují naprosto stejně. Proto jsem uvítal ten druhý odkaz na MS stránky s návodem kde to lze zkontrolovat v registru. Nevím ovšem, zda tento zmatek se týká jen mé kopie W8.1 nebo všech.