Philips
Moderátor: Moderátoři
Philips
dnes som opravoval philipsa,nerozbehol sa mi riadokovy rozklad(pomeral som-vsetko ok)aj tak nic.
Odpojil som horizontalne vychilovacky a riadok sa rozbehol(samozrejme so zvislim pasom),tak ze skusim prehodit VNT z takeho isteho modelu nabehli obidve TV.
VNT nie su rovanke jedno funguje v obidvoch a to druhe len v jednej TV.
Pytam sa Vas mam to nechat prehodene alebo VNT vimenit za nove?
Ak to chodí, zmerať sekundárne napätia (kde to ide, na vn a fokusačnom netrvám). Keď sú aj tie v poriadku a nič netopí, nechať tak.
Aj za tu slovenčinu. Nie, že by som sa obával, kto vie, akého, nedorozumenia, s tým tu ešte žiaden problém nebol. Napriek tomu ma Tvoja starostlivosť teší.
Ale vychylovačky aj vychyľovačky sa píšu so troma ypsilónmi tu aj u vás. A vymeňujeme s tvrdým. Veľkí chalani hovorili, že s mäkkým to nieje ono.
Hill píše:Kondík, som za.
Ak to chodí, zmerať sekundárne napätia (kde to ide, na vn a fokusačnom netrvám). Keď sú aj tie v poriadku a nič netopí, nechať tak.
Aj za tu slovenčinu. Nie, že by som sa obával, kto vie, akého, nedorozumenia, s tým tu ešte žiaden problém nebol. Napriek tomu ma Tvoja starostlivosť teší.
Ale vychylovačky aj vychyľovačky sa píšu so troma ypsilónmi tu aj u vás. A vymeňujeme s tvrdým. Veľkí chalani hovorili, že s mäkkým to nieje ono.
Druha vec su hrubky, tam je problem asi inde. Mozno chalani boli vtedy chori a chybali v skole, ked sa to preberalo.
Moj nazor: aj ked je clovek technik, nemal by sklznut k tomu, ze je nepodstatne, ako pise. Pre ilustraciu jeden priklad, na ktorom nam to demonstrovala nasa ucitelka tusim este na zakladnej.
Keby k vasmu katovi dorucili nasledovne vety:
Omilostit, nie popravit !
Omilostit nie, popravit !
Tiez by vam to bolo jedno? Ved sa to odlisuje len umiestenenim jednej mizernej ciarky, ale na vas zivot by to uz nemalo az taky "mizerny" vplyv.
Takze sa kludne moze stat, ze ak to zle napisete, moze to byt inak pochopene a zvlast vtedy ak to cita clovek, pre ktoreho to nie je materinsky jazyk (aj ked dost blizky).
UFF, to som sa zas dal do moralizovania, HOWGH !