Kabel do lustru

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Dratak

#16 Příspěvek od Dratak »

Jo takhle 8O ? Já myslel že jsi nějak vykuchal původní zástrčku od hadrové šňůry a do ní pak zalil ořezanou zástrčku nové flexošňůry. Je mi jasné že tenhle typ zástrčky neměl ochranný kontakt, právě proto píšu o Talismanu (univerzál bez trafa, kde mohla být klidně fáze na šasi). Dirigent a podobná gramorádia měla šňůru třížilovou.

Takže ta zástrčka není upravená původní, ale odlitek z Lukoprenu?
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kaca »

Děkuji Vám ! Zkusím to sehnat podle Vašeho doporučení.
Giftmacher

#18 Příspěvek od Giftmacher »

Opravuji si světelný řetěz Philips a sháním podobný vodič jako je na obrázku. Opředené síťové kabely se vyrábí, ale tohle jsem neviděl. Průměr je 3mm. Plastový vodič bych tam dal jen v krajním případě. Tkanička v tomhle případě neobstojí-vodič se musí provléknout tím bakelitovým krytem objímky a průměr je taky příliš malý.
Obrázek
Dvoulampovka

#19 Příspěvek od Dvoulampovka »

ivan116 píše:Nie,LUKOPREN zafarbený technickými sadzami.

A co vodivost sazí? Nebo technické nevedou? Měřil jsi odpor, třeba megmetem? Díky.
Dvoulampovka

#20 Příspěvek od Dvoulampovka »

Giftmacher píše:Opravuji si světelný řetěz Philips a sháním podobný vodič jako je na obrázku. Opředené síťové kabely se vyrábí, ale tohle jsem neviděl. Průměr je 3mm. Plastový vodič bych tam dal jen v krajním případě. Tkanička v tomhle případě neobstojí-vodič se musí provléknout tím bakelitovým krytem objímky a průměr je taky příliš malý.

Vodič? Nebo kabel? Na http://www.radio-forum.cz/viewtopic.php?f=10&t=927 máte nafocené 2 spletené vodiče. Takže takové? A co průměr či průřez jádra?
Giftmacher

#21 Příspěvek od Giftmacher »

To jsem si ubastlil redukci ze staré zástrčky bez zemnícího kolíku, ta s mým dotazem nesouvisí. Co sháním, je jednožilový vodič opředený o průměru 3mm.
Dvoulampovka

#22 Příspěvek od Dvoulampovka »

TO Giftmacher: Asi došlo k nedorozumnění!! Pořádně si mé odpovědí přečti, která je KOMU. Jedna Ivanovi, druhá Tobě. Uvědom si, že pokračuješ ve starém vláknu. Za to :potlesk:
Mrkni se tedy sem: http://www.retroraj.cz/shop/?firm=123&p ... brun=46adr
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“