Rozhlasová ústředna SEAK MRU 200 vyráží síťovou pojístku
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Rozhlasová ústředna SEAK MRU 200 vyráží síťovou pojístku
Nejdříve jsem zkontroloval síťovou pojístku T4A/250V která byla spálená. Ústřednu jsem proto otevřel a nejdříve jsem zkontroloval koncový stupeň, ten je tam osazený tranzistory 2SK793, dva a dva, ty jsou v pořádku. Zkontroloval jsem zdroj, polovodiče jsou také dobré, jako trafo je použit toroid, primár ukazuje nějakých 87,9Ω. Osadil jsem novou pojistku a zkusil zapnout, roztočil se ventilátor a při zapnutí "Main POWER" a "OUTPUT Power" začlo vše fungovat. Dal jsem vše teda do původního stavu a šel to ještě jednou zapnout. Při zasouvání přívodního káblu do zásuvky se zajískřilo a vypadl 16A jistič, pojístka to přežila. Když jsem zástrčku znovu zkusil dát do zásuvky tak se znovu spálila síťová pojístka T4A/250V.
Má s touto ústřednou někdo zkušenosti? Našla by se od ní schéma? Děkuji za každou radu.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Pro ZVUK2000, na desce zdroje jsou dva výkonové tyristory (mám to nyní zakrytováno), zda slouží v zapojení jako SOFSTART nemohu s určitostí říci, ty jsem měřil a jsou dobré.
Napájení je provedeno přímo jednocestným usměrněním sítě na +/- 300V . . .
jsou tam čtyři kusy 2SK794, výstup 200W RMS a výstupní oddělovací trafo má výstupy 4 Ω, 8Ω a 100V . . .
co se týká té ústředny, nezbývá než zapojit přes žárovku a měřit, měřit, měřit . . .
. . . ale hlavně zapojit přes oddělovací trafo 230/230V !!!
- Přílohy
-
SEAK_MONO207S_r.jpg- (233.66 KiB) Staženo 138 x
-
SEAK_MONO207S_f.jpg- (225.16 KiB) Staženo 140 x