Velmi nízké frekvence - Radiové vlny

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

#16 Příspěvek od bu2520 »

a co infrazvuk, moc se neřeší, zažil jsem v sousedství jedné výrobní haly že uvnitř v pohodě ale venku do pěti minut rozbolela hlava. Později museli právě kvůli infrazvuku, dělat stavební úpravy.
nick_VF

#17 Příspěvek od nick_VF »

Zdravím a děkuji za ohlasy. Tak trochu jsem skoupí na informace, protože, když to někde vybalím, tak na mě všichni koukají jak z jara. Tak na rovinu. Mám podezření, že mám někde na sobě nějaký aktivní čip, který vysílá a přijímá signál na nízkých frekvencích a to velmi nízkých. Pod 1MHz. A ke všemu mám pocit, že se občas ta frekvence mění. Nějaký druh jak to říci. Kamufláže. Co byste mi poradili? Jak si ověřit mou domněnku a jak zjistit, přibližné umístění a popř. frekvenci/e na kterých vysílá a přijímá. Jen chci podotknout, že se nejedná o RFID čip.

Co vy na to?
vrky

#18 Příspěvek od vrky »

Myslíš jako očipovaný pes? Zkus zajít k veterináři.
nick_VF

#19 Příspěvek od nick_VF »

Sry, ale to není vtipný.
nick_VF

#20 Příspěvek od nick_VF »

Proto jsem psal, že se nejedná o RFID čip. Počítám, že veterináři používají nějaký detektor, který je kalibrovaný na danou frekvenci, na kterou je RFID čip dělaný. Psal jsem, že frekvence je podle mě proměnlivá.
Bernard

#21 Příspěvek od Bernard »

Člověče, a máš představu, kdy a jak se to do tebe dostalo? Kde to bere energii na svou funkci? A taky, odkud se bere to vysílání určené pro tvůj přijímač?
termit256

#22 Příspěvek od termit256 »

Je to nesmysl, ale pro klid duse si nekde pujc detektor kovu a proskenuj se tim. Kdyz nepipne, muzes byt v klidu.
serviceman

#23 Příspěvek od serviceman »

Asi se zavřít na nějakou dobu do faradayovy klece s panoramatickým přijímačem a doufat, že je vysílač čas od času sám aktivní. Jak jsi přišel na to, že je to pod 1MHz?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od forbidden »

Tipoval bych únos mimozemšťanama.
ross4435897

#25 Příspěvek od ross4435897 »

no ... tech zpusobu je vicero ...
nick_VF

#26 Příspěvek od nick_VF »

to termit256: Myslíš, že tak malou součástku detektor kovu nalezne? Už jsem se o tomto tématu bavil a zkoušel. To je marné. Rámové nebo ruční detektory kovu nemají šanci.

serviceman: a kde vzít faradayovu klec a co je to vlastně ten panoramatický přijímač? Ono je faradayova klec a faradayova klec. :-(
nick_VF

#27 Příspěvek od nick_VF »

ross4435897 píše:no ... tech zpusobu je vicero ...

Jo, jo. Stará dobrá hláška. :-)
mi-ro

#28 Příspěvek od mi-ro »

Podle mě by bylo něco podobného technicky velmi náročné jak na získávání energie pro vysílání tak na sledování. Tedy by to bylo i velmi drahé. I "štěnice" dnešních estébáků mají omezenou životnost pokud nejsou napájený externě a snímač musí být do několika desítek až stovek metrů. Dále i takový vysílač aby měl smysl musí nasbírat nějaká data-snímat zvuk. Nevm ale zdá se mi to v podobě jaký popisuješ velmi nepravděpodobné.
..to bude jen ňákej odpůrek
nick_VF

#29 Příspěvek od nick_VF »

Existují věcičky, které se napájí příchozí frekvencí nebo pohybem těla. Nebo změnou teplot v lidském těle. Velmi nepravděpodobné. Před pár lety jsme telefonovali z budek a teď má i 5 leté dítě mobilní telefon. Co ti na to mám říct.
nick_VF

#30 Příspěvek od nick_VF »

Z jakého důvodu se domníváš, že snímač by musel být několik desítek metrů daleko?
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“