Blikající LCD
Moderátor: Moderátoři
Blikající LCD
Po zapnutí se LCD rozsvítí tak na 1s, pak zhasne displej a po nějakých 5s monitor přejde do režimu spánku. Dělá to při každém zapnutí a 3 různá LCDčka od různých výrobců.
Prý přeměřil všechna napětí na zdroji i pomocných stabilizátorech a sedí. Kondíky ve zdroji napřed přeměřil a po neúspěchu zkusil i vyměnit a nepomohlo to.
Napadlo mě jestli nesvítí jen jena trubice, ale prý to vypadá že svítí obě.
Bohužel to má doma, takže tyhle informace berte trochu s rezervou jako neověřené.
Nevíte někdo po čem se podívat a co hledat?
Případně kdyby se někomu chtělo třeba do SZ mi napsat obecný postup co dál když u monitoru nejsou vadné kondíky nebo stabilizátory budu rád.
Předem díky za jakoukoliv radu.
paveltl píše:Zdravím, kolega má zajímavý problém u 3kusů LCDček.
Po zapnutí se LCD rozsvítí tak na 1s, pak zhasne displej a po nějakých 5s monitor přejde do režimu spánku. Dělá to při každém zapnutí a 3 různá LCDčka od různých výrobců.
tady je každá rada drahá . . .
žádný typ, žádný výrobce . . .
podobný problém jsem řešil u monitoru NTB . . .
. . . vyřešila to výměna invertoru pro trubku, byla tam jen jedna . . .
- monterjirka
Ale obávam sa, že vypnutie do stand-by s tým nesúvisí a tu už neporadím.
Dostal z firmy vyřané různé monitory co se tam za ta léta nastřádala, dva měli poškozený panel (různé proužky), tři blikají a jeden z nich měl nafouklé kondíky. Ten od koho to dostal chtěl jeden funkční vrátit a zbytek si může spravit pro sebe. Potíř je že každý monitor je jiný a nelze tak zkoušet měnit díly.
Duvsane: Invertor bylo první co jsme mu radil, jestli třeba neběží jen jedna trubice. Ale měřením nikde nic vadného nenašel.
Ten postup s tím odpojováním je zajímyvý, ale trochu bych se bál.
Kolega je vyučenej televizák, ale tady montujeme rozvaděče, prý tranzistory měřil a jsou vpořádku.
Jo ještě v jednom tom LCD byla prasklá smd dvojdioda sčítající vazby z invertorů k řídícímu obvodu, ale tu mohl zničit jak otáčel desku na stole a zkoušel co ho napadlo. Její výměna nic nevyřešila a LCD se chová stejně jako před ní.
Já vím že od stolu se špatně radí, není nad to mít věc pod rukama.
Necykluje náhodou zdroj v dôsledku priveľkej záťaže na niektorej napájacej vetve?
Oprava, či ten zdroj nie je riešený tak, že po zabratí ochrany znovu neštartuje. Neviem, či také u tohto bývajú.