Výměna jističe, problém s ČEZ

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zouzel1

#31 Příspěvek od zouzel1 »

Je to přesně tak, jak píšeš. Ale stejně mi to připadá absurdní. Příměr: Klekne Ti motor v autě, dáš tam stejný a na DI Ti řeknou - ne, ne, ne, to je jedno cos tam měl, dáš si tam slabší a basta... žoužel
tomasjedno

#32 Příspěvek od tomasjedno »

To přirovnání moc nesedí - DI ti nedodává (negarantuje) ani motor, ani jeho výkon, ani jeho exhalace, ani míru dovoleného krátkodobého přetížení.

ČEZ Distribuce ti garantuje výkon a kvalitu dodávky. A nejen tobě, ale taky ostatním. A proto musí nějak regulovat to, jak se mu odběratelé na síti chovají - mj. jaké šťouchy mu na síti dělají a kolik mu za to platí, aby měl za co tu síť provozovat a posilovat. Tak se jim nediv.
stasek

#33 Příspěvek od stasek »

janousek píše:Každý jistič má štelovací šroubek, tak mu přidej, ale musíš zjistit kterým směrem pootočit.

Přidává se točením doleva, je to červík a je zapatlán takovým tmelem. Tedy, je řeč o starých jističích (černých). Zrovna včera jsem jeden šteloval. Dcera má průtokáč 4,5 kW a jistič 20A-starý černý ji běžně držel - roky. Nedávno začal po chvilce vždy padat. Tak jsem po odloubání toho tmelu pootočil červíkem o půl otáčky doleva a je to zatím dobrý. Chtěl bych se zeptat, jestli ten tmel tam měl jinou funkci, než zajištění proti případnému nastavování. Díky.
TAKJAN

#34 Příspěvek od TAKJAN »

Proto si M 24,7A vážím a nikdy ho neměnil. :-)) Brácha má dokonce elměr 80A, takže se moc netočí. Ale letos mu končí cejch. Je z toho smutný.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“