Jaké ramky patří správně do PC
Moderátor: Moderátoři
Vždyť minimum na W7,8 je 8GB DDR3
Pojede to i s menší pamětí, ale bude to ..... nekomentuji
Ale každý není tak bohatý, aby si kupoval nové věci.
Jinak Win8 64bit je shit. Mám 32bit, protože mi na 64 bit některé pro mě důležité aplikace hold nechodí i kdych se poo...
Ale instaloval jsem si ten patch na rozšíření paměti, takže je využito plně 7,5GB. 0,5G je pro grafiku.
satam píše:pro p32: Doufám, že to nebylo směrováno na mě. Jinak bych si musel myslet, žes už dopoledne trochu víc pil.
Jo, bylo to napsáno k tomu, co jsi napsal, ale ne proti tobě. Prostě třetí stránka naprosto o ničem. PC od HP řadím ke značkovým počítačům, což přeloženo znamená, že to má značku a nic jiného. Jakákoliv další úprava je naprosto k ničemu, ať se týče paměti nebo procesoru či zdroje (jen problémy a žádný lepší výsledek). Já bych toto vlákno ukončil a hodil do koše.
rnbw píše:rnbw píše:A to PC pravdepodobne nepodporuje remap, takze aj 64-bit OS uvidi len 3,nieco GB.
Ubírá také integrovaná grafika, pokud ji deska má. A i když tam je externí grafika, tak to většinou ubírá také. V Biosu se někdy dá nastavit velikost paměti pro interní grafiku. Tak nastavit nejnižší hodnotu nebo pokud umí tak zrovna vypnout. Setkal jsem se s BIOS, kde to jde vypnout, pak kde jde nastavit 0MB nebo nejnižší hodnota 32MB.
Já si nainstaloval PAE patch pro Win8 32bit. Asi bude něco i pro XP.
Nebo se dá využít nějakého ramdisku na využití zbytku paměti. Třeba ve WinXP32 byl pro mě nejlepší Gavote Ramdisk. Dal se na něj pak nastavit jak stránkovací soubor, tak třeba stažené soubory internetu.
Ale smysl ty 4GB mají - při správném uspořádání dvojic pojede řadič dvojkanálově, což přístup k paměti zrychlí. To se třemi moduly udělat nejde.
Pod XP přepínač PAE existuje, ale stejně nemá význam, protože MS XP limitoval na 4GB: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff557168%28v=vs.85%29.aspx