Cirkulárka GWS 800 - Germany

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

Cirkulárka GWS 800 - Germany

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Byl jsem přizván ke konzultaci k tomuto stroji. Pokud bude funkční, koupí to známý. (20kKč,- se mi zdá moc). Stroj je to zajímavý, motor 5,2 kW, přímo na hřídeli kotouč Ø 80cm. Řeže to hlavně tou velkou kinetickou energií, si myslím. Ložisko na motoru asi nedostává tolik zabrat vlivem gyroefektu?
Motor se nerozbíhal, jen vrčel a cvakalo relé. Je u toho jednotka startu a brzdění. V té bude problém. Označení: KOA 12/400V. Což na netu není. Není tu nějaký znalec těchto strojů? Kde sehnat? Je v tom jen stykač, zdroj DC na brzdu a relé na DC. Vrtat se mi v tom nechce, je to přece jen cirkule. V přívodu navíc nemají N, bez něj to nemá brzdit. Jen pro zajímavost: dle CE je možno zelený vodič označit jako fázi?
No, motor jsme připojili na tvrdo a krásně se rozbíhá na B16A, což nechápu s tou obrovskou pilou. Šlo by to udělat na stykač, ale ta brzda tam být musí, ta potvora dobíhá snad pět mimut. Dík za info.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Motor na hřídeli je pěkně blbé řešení, konstrukčně je to jednoduché, ale značně se zmenšuje využitelný prořez kotouče. Když sundáš kotouč, můžeš se v tom vrtat výrazně bezpečněji. Brzda, pokud není mechanická mimo vlastní motor, může pracovat tak, že se pouští do jedné či více fází ss proud. Jednotka je komplet zalitá?
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Ne, není, ale preferuji ať si koupí novou, i když bych to možná dohromady dal
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Taky bych doporučil, ať si koupí novou. Určito to bude zajímavější než ten "kšeft" za opravu. :lol:
niko231

#5 Příspěvek od niko231 »

hledejte
KEDU KOA 12/400V
TAKJAN

#6 Příspěvek od TAKJAN »

DÍK
TAKJAN

#7 Příspěvek od TAKJAN »

Teď koukám, že s brzdou nemají, tak mne to čeká
TAKJAN

#8 Příspěvek od TAKJAN »

Po bádání a hrubém rozkreslení nějak nechápu, jak to má fungovat.
Navíc se mi vůbec nelíbí ta trvalá fáze v motoru. A DPS nemá ochranu proti vlhkosti a vibracím. Holý plošňák. Celkově podivné. Nemá někdo schema brzdění asynchr. motoru DC?
Přílohy
PILA III.jpg
(19.82 KiB) Staženo 284 x
TAKJAN

#9 Příspěvek od TAKJAN »

Po detailní demontáži jsem zjistil, že stykač, či spíše relé nepřevádí jednu fázi. Už. A posuvná kulisa s kontakty-plastová je natavená. Takže tuto značku nebrat.
Brždění funguje (mělo by) dle obrázku. Snad to někomu pomůže.
Přílohy
II.png
(18 KiB) Staženo 244 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“