magnetofon grundig tk-35 - špatně maže původní záznam

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vader

magnetofon grundig tk-35 - špatně maže původní záznam

#1 Příspěvek od vader »

Zdravím, potřeboval bych poradit, protože už mě nic nenapadá :(
Magnetofon grundig tk-35 špatně maže záznam pořízený na jiném magnetofonu. Nahrává v pořádku, starý záznam je částečně smazán, nicméně v tichých pasážích je stále slyšet původní záznam. Při mazání záznamu pořízeném na tomto magnetofonu se téměř vymaže. Pásková dráha je vyčištěná, kontakty také, svitkové kondenzátory vyměněné, eltyty zkontrolované (ESR), v oscilátoru jsem zkoušel prohodit EL95, anodové napětí odpovídá údajům z manuálu... Mazací hlava má odpor 14ohm, impeanci 1H. Mazací napětí měřené dle údajů z manuálu na zařazeném odporu 10ohm je cca. 700mV i když má být 440 +-130mV. Na osciloskopu se zobrazí pravidelné sinusovka. Už mě nic nenepadá. Díky předem za jakoukoli radu. Tady je schema: http://uloz.to/xEDH98rQ/tk35-pdf
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

Zanesená štěrbina mazací hlavy, mezizávitový zkrat nebo prasklý segment jádra hlavy. Při uvedených údajích by měla jinak spolehlivě mazat.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Napřed bych šel po vedení pásku: netahá ho přítlačná kladka nahoru nebo dolů?
Jestli maže líp vlastní záznam, ukazuje to na špatně nastavenou výšku stop mazací hlavy (za předpokladu, že na jiném magnetofonu byly stopy zaznamenané ve správné výšce).
vader

#4 Příspěvek od vader »

Tak to bylo skutečně špatnou výškou mazací hlavy. Protože byla ještě zakapaná, tak mě nenapadlo jí nastavovat. Děkuji všem za pomoc:)
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

To samý dělá kazetdeck Aiwa AD-F910 že nesmazává dokonale původní záznam jenomže u jediného typu pásku a sice TDK SF (CrO₂) musí se smazat tlumivkou a jednou nahrát, už nechat tak, podivná věc. Jiné pásky, mám ve sbírce asi dvacet značek v poho. Asi sobě nepadli do gusta mašina - když má ruční kalibraci a pásek i to se stává. No možná deck Sony s velmi vysokým mazacím kmitočtem 210 kHz by si poradil lépe ale ten není k dispozici.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“