MW Brandt

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

Jirko, stav se, už jsem ty obrázky mikrospínačů našel.
..to bude jen ňákej odpůrek
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Večer jsem dal do MW půlitr vařící vody do Simaxový misky a nechal ji 15 minut vařit. Pářilo se ze všech děr, co v MW má. Uvnitř kapky kondenzátu. Do rána stále správnej čas, když to blblo, vždycky se vynuloval. Tak nevím, že by opravdu nějakej elyt co jsem vyměnil? Bohužel mám měřák jen do 100M. Čas to potvrdí nebo vyvrátí...
Miro, tak to pošli ať ostatní vidí.
Jirka
edit: tak víc než den a čas stále drží. Buď to byly opravdu elyty (ale je v ní lineár zdroj) a nebo pomohla kejvačka s konektorama když jsem kuchal ven desku.

edit2: dnes MW cvičně uvařila půl kila brambor v Simaxový misce s vodou. Pára šla zase každou dírou a stále drží. Asi je to spravený :wink:
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Houby spravený... Po 9 dnech zase to samý, stále popískáva a chce nastavit čas. A dokonce i při vaření. Zkusím vyhodit tlačítko nastavení času a pokud to nepomůže, je kaput. V podstatě není co dalšího vyměňovat.
Výborný, první MW mě vydržela 14 let, tahle Brand 5, tu co si teď koupím, možná přežije záruku...
Jirka
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Vzpoměl jsem si, že jsem neporeferoval jak dopadla oprava MW Brant.
Poslední pokus byl výměna všech tlačítek, takový čyřnohý mrzáci cca 8x8 mm tyčka různý dýlky uprostřed. Právě to je měsíc a MW jede aniž bych o ní věděl. Ty tlačítka měla v rozpojeným stavu odpor od 180R do 16K. Pouze 2 z 8 ks byly nekonečno.
Celkem by mě zajímalo, co dělá ty svody. Sušil jsem dvě s nejnižším odporem ohřátím asi 5 minut na 80 st. C. horkovzduškou a odpor se zvýšil jen o cca 10-15%. Takže vlhkost to asi nebude, spíš takovej kuchyňskej "šlem", prostě mastnota, výpary a pod. Degradace plastu, membrány? Napadlo mě, jestli tam neproniká záření v rámci vnitřku bedny a nedegraduje vlastnosti plastu. Když dokáže ničit plasty HID výbojka, tak proč ne MW?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Mikrospinace byvaju vadne casto a nielen v mikrovlnkach. Dostane sa tam vlhkost a svinstvo a uz sa nedostane von, pripadne sposobi oxidaciu na kontaktoch. Skus si jeden rozobrat - najcastejsie je vnutri vypukly pliesok, ktory sa pri stlaceni "prevali" a spoji kontakty.
lesana87

#21 Příspěvek od lesana87 »

Setkala jsem se s tím, že byl ten prohnutý plíšek něčím pokovený a ten povlak se oloupal a způsoboval ty svody.
keemo

#22 Příspěvek od keemo »

mam pocit ze jak ten plisek tak kontakty vo vnutri su postriebrene...? cerna to
mi-ro

#23 Příspěvek od mi-ro »

Cerná, ale to není důvod svodů, spíš naopak. Oxyd stříbra je nevodivý.
..to bude jen ňákej odpůrek
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Jestli je to elytama, tak to je zajímavé u MW. Sám bych osobně tipoval na povolené dráty v zásuvce nebo v přívodech na plošňáku. Prostě něco s přívodem 230 V.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“