Darlingtony BD647

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Neniu

#16 Příspěvek od Neniu »

No ty kráso... :twisted:

Na druhou stranu, pokud tento vehement obsluhuje osoba znalá jeho zapojení a dává si bacha, je to určitě užitečné zařízení. Nicméně jeho stavbu rozhodně nelze doporučit.

Osobně se kloním k závěrům, že to pískání bude způsobovat lavinový generátor. Respektive to rozkmitání a zvuk bude vydávat něco uvnitř struktury. Některé polovodiče, hlavně výkonové, vydávají zvuky lépe než reproduktor :-)
Artaban001

#17 Příspěvek od Artaban001 »

Šampóne, pokud ten svůj obvod vybavíš galvanickým oddělením, tak na ten obvod nebude námitek. Ty dvě trafa je ideální volba i jen proto, že pokud se Ti sekne jedna z těch diod, tak to bude fičák.. Takhle Ti to omezí přenosový výkon transformátorků a "jen Ti řachne kondenzátor"
PavelFF

#18 Příspěvek od PavelFF »

Některé polovodiče mají krásné ostré předpisové koleno jak podle příručky.
Jiné mají koleno různě kulaté a deformované a některé na měřiči V-A charakteristik ukazují od určitého závěrného (nebo blokovacího)proudu roztřepanou čáru, jak to různě kmitá a srší. Napětí při tom klesá pod úroveň, kdy začal téci závěrný proud (trochu jako splašený nedokonalý diak). Pak se nedá jednoznačně odečíst velikost napětí v závislosti na proudu.

To by mohlo nastávat i v tomto šamponkově obvodu. Je to i trochu slyšet, protože výkonové polovodiče a třeba i vinuté odpory jsou někdy hlučnější.
TAKJAN

#19 Příspěvek od TAKJAN »

Buďte rádi, že tu máme taky nějakého "DANYKA", i když ve VN mu ještě hodně chybí
weed_smoker

#20 Příspěvek od weed_smoker »

Je to sice spojený se sítí,ale nemá-li to v místnosti s holou betonovou nebo železnou podlahou a nechodí tam bos,semtam nějakou chytne,zanadává,ale nic moc se mu nestane,pokud tam něco tim prasetincem nezapálí a neudusí se kouřem.A schytá-li jich hodně,ke stáru to teprve pozná(až se po 1. pivu svalí zničehonic modrej pod stůl,složí se v kauflandu atp).
Neniu

#21 Příspěvek od Neniu »

Mne se hrozně líbí, jak je tu najednou tolik odborníků na bezpečnost zařízení, konstrukci, normy...

Kdo nikdy nic takového neudělal, nechť hodí trafem ;-)

Přiznejte se příšery, kdo takto nebezpečnou věci někdy postavil? Já totiž ano, a klidně se k tomu přiznám. Důležité je totiž vědět co stavím a co si mohu nebo nemohu dovolit. A koho k tomu mohu, nebo spíše nemohu, pustit.
Sendyx

#22 Příspěvek od Sendyx »

Proboha, vždyť by stačily 2 trafa 220/24V TAH2, zapojená jako oddělovák, která se najdou v každém průmyslovém šrotu, a nikdo nebude mít námitek.

Tohle bych s Danykem neporovnával ani náhodou :evil: . Danyk je inspirativní experimentátor. Šamponek předvádí humus jako standart a fušeřinu jako vrchol dovednosti, krom toho nás tady tahá za fusekli zřetelně nefunkčními "konstrukcemi".
Naposledy upravil(a) Sendyx dne 30 čer 2015, 21:27, celkem upraveno 1 x.
lesana87

#23 Příspěvek od lesana87 »

Tak já se příšerně přiznám, že jsem nikdy nic takového nepostavila, protože bych se toho bála. Zabije mě to jen jednou, pak už s tím nic neudělám. :oops:
Neniu

#24 Příspěvek od Neniu »

lesana87 píše:Tak já se příšerně přiznám, že jsem nikdy nic takového nepostavila, protože bych se toho bála. Zabije mě to jen jednou, pak už s tím nic neudělám. :oops:

A kdo říká, že se nebojím? :) Když už mne okolnosti donutí takovouto věc stvořit, tak se podle toho chovám a dávám si zatraceně bacha, aby to neublížilo mne, nebo někomu jinému.

Jinak se stačí dát na vhodné náboženství a rázem člověk může umírat vícekrát a vždy se z toho poučit ;-)
lesana87

#25 Příspěvek od lesana87 »

Prostě se okolnostmi donutit nenechám. Minulý týden jsem před sešrotováním zachránila dvě trafa 220V/380V, tak bych tam dala to. Možná by pak nebyl potřeba ani ten zdvojovač.
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

Tiez mam k primarnej strane zdrojov a zariadeni bez trafa respekt. Ak nemusim, tak tam ani nic nemeram pod napatim.
Bernard

#27 Příspěvek od Bernard »

Už jsme tu na toto téma vlákno měli:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 481#342481
Pro sebe si to člověk může udělat tak, aby i při jedné poruše nepřelezl proud hranici snesitelnosti. A proudový chránič to jistí. Taky se musí dbát na povrchové cesty a vzdušné vzdálenosti, vrabčí hnízdo je přílišný hazard.
Neniu

#28 Příspěvek od Neniu »

lesana87 píše:Prostě se okolnostmi donutit nenechám. Minulý týden jsem před sešrotováním zachránila dvě trafa 220V/380V, tak bych tam dala to. Možná by pak nebyl potřeba ani ten zdvojovač.

Šťastná to žena :)
samponek

#29 Příspěvek od samponek »

Sendyx píše:Proboha, vždyť by stačily 2 trafa 220/24V TAH2, zapojená jako oddělovák, která se najdou v každém průmyslovém šrotu

Dnes jsem je našel na půdě TAH2
Přílohy
001.JPG
(100.14 KiB) Staženo 66 x
Kremik

#30 Příspěvek od Kremik »

Neniu píše:Přiznejte se příšery, kdo takto nebezpečnou věci někdy postavil?

Já jich stvořil povícero, ten Šampónkův výtvor aspoň ohrožuje jenom jeho :-) Naštěstí u mě funguje jakási nepřímá úměra, že s přibývajícím věkem jich ubývá. Ale kdybyste viděli ty začátky... :D
Odpovědět

Zpět na „Poradna“