arduino2015 píše:... Jinak by nadělal milionovou škodu.
V tom případě bych si sjednal neprůstřelnou pojistku na blbost.
Moderátor: Moderátoři
Kvicala_r píše:Šéf, který si prošel od základů tou technikou a vypracoval + navíc má vrozené základní sociální chování. Takový pak dokáže posoudit náročnost některých prací a není hulvátem. Jednoho takového jsem měl. Druhý společník byl ale optimista, a vše by udělal úplně sám, lépe a rychleji - i když nemůžu říct, že by neuměl.
Hill píše:Vše by udělal... a už to někde předvedl?
BOBOBO píše:A potom , že je líp . Víš arduino , narazil jsi na 40 let chtěný a vyzvoněný kapitalismus a bude jen hůř .
arduino2015 píše:BOBOBO píše:A potom , že je líp . Víš arduino , narazil jsi na 40 let chtěný a vyzvoněný kapitalismus a bude jen hůř .
Nesouhlasím - z vyprávění lidí, co tu dobu zažili, tak i po technický stránce si vedeme dnes daleko líp (pamatuji si z cyklu "Před 25 lety, jak básnili o tom, že do roku 2000 doženeme technologicky západ![]()
arduino2015 píše: - mimochodem, kdo to ve vládě tehdy řekl, že se nebudou zavádět do výroby polovidiče, že raději počkáme na celovodiče?)
arduino2015 píše: I v Japonsku začínají čím dál víc chápat, že ani žlutí lidé nejsou roboti, že prostě bez zdravotních následků nemůžou makat 72 hodin denně.
arduino2015 píše:Nesouhlasím - z vyprávění lidí, co tu dobu zažili, tak i po technický stránce si vedeme dnes daleko líp (pamatuji si z cyklu "Před 25 lety, jak básnili o tom, že do roku 2000 doženeme technologicky západ![]()
p32 píše:arduino2015 píše: - mimochodem, kdo to ve vládě tehdy řekl, že se nebudou zavádět do výroby polovidiče, že raději počkáme na celovodiče?)
No, já v roce 1988 taky nikde na západě neviděl rozvinutý internet, takže porovnávat něco z nějakých keců je nesmysl.
p32 píše:arduino2015 píše: I v Japonsku začínají čím dál víc chápat, že ani žlutí lidé nejsou roboti, že prostě bez zdravotních následků nemůžou makat 72 hodin denně.
To už jsou fakt v Japonsku tak daleko, že jsou schopni makat 72 hodin denně místo 24 hodin ?
arduino2015 píše: I v Japonsku začínají čím dál víc chápat, že ani žlutí lidé nejsou roboti, že prostě bez zdravotních následků nemůžou makat 72 hodin denně.
Hill píše:p32 píše:arduino2015 píše: - mimochodem, kdo to ve vládě tehdy řekl, že se nebudou zavádět do výroby polovidiče, že raději počkáme na celovodiče?)
No, já v roce 1988 taky nikde na západě neviděl rozvinutý internet, takže porovnávat něco z nějakých keců je nesmysl.
...až na to, že ten výrok přišel z Ministerstva průmyslu ČSR někdy v roce 1954 nebo 1955. Nebýt nadšenců, kteří stvořili (zčásti tajně) první rádio osazené polovodiči a tři roky po něm představili monokrystal TANDEL, asi by se vývoj této techniky zdržel ještě víc.
Aktuálně to 4,5-násobek hrubé mzdy. (Komentoval jsem to slovy: ještě, že ne superhrubý.)arduino2015 píše:může ti zaměstnavatel sebrat max. 3-násobek mzdy.