Seznam.cz - špatné zobrazení hlavní strany
Moderátor: Moderátoři
Seznam.cz - špatné zobrazení hlavní strany
Pokud seznam.cz zobrazím v Internet exploreru, je zobrazení standardní.
Nemohu přijít na to, jak se kolegyni podařilo tu úvodní stránku takto "zmršit", a jak to mohu opravit.
Kolegyně má v PC Windows XP. Napadá někoho co se stalo a jak to opravit?
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
Petr Filipi
- Přílohy
-
nastavení.JPG- (103.5 KiB) Staženo 169 x
Pokud ovšem nedošlo ke změně skrytých předvoleb. Přístup je zadáním about:config do adresního řádku. Změněné hodnoty jsou zvýrazněny (aspoň v novějších verzích).
Dnes jsem byl nějakou dobu u počítače té kolegyně a zjistil jsem toto:
1. Úvodní stránka Seznam.cz
Včera při zjištění problému jsem jen dal příkaz na upgrade Firefoxu, a nedíval jsem se na číslo verze. Odpověď včera byla, že Firefox je aktuální (nevím proč se tato verze nechtěla sama aktualizovat).
Dnes jsem se podíval na číslo verze a zjistil, že v PC kolegyně byla velmi stará verze Firefoxu, myslím, že 3.6....
Stáhl jsem si ze Slunecnice.cz nejnovější verzi Firefoxu 40.0.3. Bez odinstalování staré verze z PC jsem spustil instalaci verze 40.0.3. V průběhu instalace naběhlo hlášení, že se stará verze upgraduje.
Po instalaci je zobrazování úvodní stránky Seznam i celá práce Firefoxu zcela korektní.
2. Skype.
Kolegyně si také stěžovala, že ji asi 1 měsíc blbne Skype. Zjistil jsem, že pokud je spuštěno Skype (nemusí se s ním ani pracovat), nepracuje korektně celý počítač. Po ukončení Skype jde počítač OK. Po opětovném spuštění Skype se situace opakuje. Skype bylo v poslední verzi 7.5.0.101. Protože dříve Skype i PC pracovali bezchybně, odinstaloval jsem Skype a stáhl a nainstaloval starší verzi 7.4.0.102. Po této operaci je opět vše OK.
Závěr - kolegyně nevědomky povolila automatickou instalaci nejnovější verze Skype, a od toho okamžiku, tj. asi měsíc, ji počítač blbnul.
Podle popisu by mělo poslední Skype pracovat od XP až po W10. Zdá se, že to obecně neplatí. XP na tomto počítači je legální se všemi aktualizacemi v době podpory XP.
Počítače dokážou vždy něčím překvapit.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
P.S. Nechal jsem jim tam vzkaz, když teda chtěli okomentovat nový Seznam. Nic moc pozitivního. Svoje oči mám rád.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]