Sháním schéma UPS APC CyberFort 350

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fix

Sháním schéma UPS APC CyberFort 350

#1 Příspěvek od fix »

Prosím, neměl by někdo schema k UPS APC CyberFort 350 ?
Vogon

#2 Příspěvek od Vogon »

Zanech marných nadějí, od těchto UPS schéma neexistuje. Nemám ho ani já.
Co ti to dělá, nebo proč ho sháníš.
fix

#3 Příspěvek od fix »

Děkuju moc za reakci, je to tišťák s označením 640-0248B-02, na pozici Q32 je IRFZ44N, který opakovaně odchází (na principu dýmu - jak tu někdo vtipně poznamenal, že když ze součástky dým odejde, tak už potom nefunguje) při zapnutí měniče, pokud ho tam nedám a zapnu měnič, tak UPS funguje, ale na zálohovaných zásuvkách je jen něco kolem 150V a zbývající funkční IRFZ44N v pozici Q29 se dost zahřívá. Patrně bude něco v nepořádku kolem šestice D2T125, ale dál jsem to zatím nezkoumal jsou na pozicích Q1 - Q6, ale nevím jak je to tam zapojeno a kreslit to zdá se mi šílené. Proto ta prosba o schema.
Vogon

#4 Příspěvek od Vogon »

Problémem těchto jezevčíků je neuvěřitelná variabilita výroby. Uź ani nestačím sledovat změny, takže vůbec nevím kde je jaký Q a jaký má číslo.
Ale obecně: Pravděpodobně ti odchází jeden z fetů v můstku.
Je potřeba proměřit všechny fety na levé straně desky. To je ta strana do které se strká baterie. V horní polovině levé strany je čtveřice nebo šestice tranzistorů přiletovaných plošně na PCB. Pod nimy jsou dvě trafa s feritovým jádrem. Jedno je nabíječka a druhý je výstupní trafo. Vedle těchto traf je dvojice fetů na chladiči. Všechny tyto Q je potřeba proměřit. Není nůtné je vyndávat z desky. Stačí na zkrat. Mezi D-S nesmí být zkrat a mezi G-S musí být odpor cca 10-22kOhm.
Pokud ti soustavně hoří jeden tranzistor jsou v zásadě dvě možnosti. Máš vadný ještě některý Q v můstku. Pravděpodobně jeden z tý šestice nebo čtveřice.
Je vadný budič.
Ve druhém případě je vadný i příslušný pin procesoru a jezevčík letí do kontejneru.
Jestliže ti to jede i bez jednoho tranzistoru, svědčí to neobyčejně vydařené konstrukci tohoto modelu. Jednu větev můstku táhne pravděpodobně pouze jeden tranzistor. Úctyhodný výkon. :-) Ale už to takhle nezapínej.

Ještě edit: Pokud se mi to stane, měním vždy celou jednu stranu můstku. Tzn. v tý šestici celou svislou řadu ve který je vadný Q. Pokud je tam čtveřice, tak vodorovnou a pokud je to jeden z těch na chladiči tak oba dva.
TomS

#5 Příspěvek od TomS »

Vogone, mohl bys mi prosím pradit s APC CyberFort 350?
Odešlo tam výstupní trafo (obě primární vinutí) a pravděpodobně i nějaký ten FET. Nevíš, co tam je za trafo (kompletně bíle zalité), příp. čím ho nahradit? Deska je tam 640-0245D-04. Ještě je mi to líto vyhodit. :D Předem děkuji. Tom
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Vogon sem už skoro 3 roky nenapsal ani čárku - pokud sem chodí, tak si ale ani nevyzvedává SZ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ako si prisiel na to, ze odislo trafo?
lesana87

#8 Příspěvek od lesana87 »

Určitě naměřil na obou primárech zkrat. :oops:
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Tiez si myslim. Ved to vinutie je len kus drotu :lol: Akurat namotaneho do cievky.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Habesan »

S jádrem...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Impulsní trafo asi moc často neodchází, ale dost často měním ty maličký síťový do DPS. Teď tu mám zrovna dvě vadný 12 V/2 VA. Oba mezizáviťák na primáru. Často je vidím i úplně přerušený.
TomS

#12 Příspěvek od TomS »

Kluci, vy rošťáci! :D
Že trafo běžně neodchází vím, ale nožičky má, tak proč ne? :D
No prostě primár má na obou odbočkách nekonečný odpor, takže předpokládám, že bude přerušené. A FETy se mi taky nezdají, ovšem kdyby bylo schéma, bylo by víc jak půl práce hotovo. Nebudu se přít, co je to za bílý "black box", ale relé to není, ty jsou tam dvě, to snad ještě poznám. Baterku to nabíjí, ale jinak to ani nemrkne, ani nepípne. A tlačítko jsem mačkal, dokonce i měřil, jestli spíná.
Můžete mi prosím beze srandy poradit? Děkuji.
Tom
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Habesan »

A na tom trafu nějaké "skladovací číslo" je?
Alespoň to nafoť.

První odkaz na Google:
640-0245C.rar (espec.ws /topic83098).
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
TomS

#14 Příspěvek od TomS »

Díky, Habesane, na základě těch schémat bych snad měl pochopit, jak to funguje, jestli je to podobné a co je ta kostka, která třeba ani není trafo. :-)
Jistě že je na ní označení. 420-0052B-3 0352 FALCO
Půjdu si to vytisknout a bádat. :-) Fotky pošlu později.
TomS

#15 Příspěvek od TomS »

Ahoj kluci,
Tak v tom "blackboxu" závada nebude, je to jen výstupní tlumivka, ty 3 vývody nikam nevedou, jsou jen pro mechanické uchycení. :-) Přikládám fotky, kdyby vám to něco připomnělo. Sehnal jsem už 8 schémat a žádnému se to příliš nepodobá, takže asi začnu obkreslovat desku. :-)
Přílohy
APC350-SpodníStrana1.jpg
(285.26 KiB) Staženo 6 x
APC350-HorníStrana1.jpg
(289.97 KiB) Staženo 19 x
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“