Fernet

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Soemtron

#16 Příspěvek od Soemtron »

Mám tu jednu archivní lahvinku hruškovice ( 1,5 l ) z roku 2000 .... 66,4% :heat:
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

Soemotron- co je to archiv? Jako že jsem mojí máti skoro urazil ruce, když se snažila docmrndat do cukroví R.U.M. z roku 1976? To je věc!!!
Bohužel jsem z litrovky zachránil trochu víc jak pulčana. Nic víc.
Mám doma zachovaléo Wolkera z roku 2001, schovávám jej pro opravdu šikovné lidičky. Třeba z Bastlirny
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
PixelOrgy

#18 Příspěvek od PixelOrgy »

Auuu, tak to zaboli s tim rumem. Pripomina me to spoluzaka na stredni, jeden patek se u nej pochlastavalo, nebot rodice na chate. Kdyz dosla slivovice, a nebylo ani pivo, dotahl odkudsi ze spajzky jakysi cerveny vino. Bylo vcelku dobry.

Dalsi tyden dosel s tim, ze doma mega pruser, nebot to vino byl darek od kohosi, nejakej archiv pry cca 2000kc za tu flasku... :lol: :lol:

a my to na hulvata vychlastali z horcicaku :lol:
termit256

#19 Příspěvek od termit256 »

mi-ro píše:Ano, už nám trh říká (lže!), na co máme mít chuť. Naředili to vodou a zapoměli zlevnit. Zajímavé, že neznám nikoho, kdo by to preferoval. Je to legální zlodějina.

Trh nic nerika, rikate si o to sami tim ze tyhle sracky kupujete. Kdyby jim vsechny tyhle 38% zustaly v regale, ver tomu ze by rychlosti blesku presli opet na 40%. Tohle je trh.

Kdyz ti to nechutna, proc to kupujes a pak nadavas, tohle proste nechapu.

Ono to neni ani tak o zlodejine vyrobce jako spis o tom jak sebou typicky cesky zakaznik necha vorat. Kdyz je nekdo schopen napr. pozrit "pivo" z PET lahvi, papirovych krabic apod. nedivim se ze takto narocnym zakaznikum nevadi ty 2% dolu, dulezite je ze je to v akci o dvacku levnejsi.
Ale na zlodejske vyrobce budes pri konzumaci akcni dobroty nadavat porad. :-)
PixelOrgy

#20 Příspěvek od PixelOrgy »

presne, moje slova... Proc to lidi kupujou, kdyz je to smejd? Aby pak mohli vecer u piva probirat, jak to bylo za komunistu lepsi?

Zrovna setreni par korun na chlastu moc nechapu... budto si to chci uzit, a koupim si kvalitni piti, nebo nemam prachy a nechlastam...

Setrit se da na jinych vecech...

je to trosku podobny jako s mizerne placenou praci v CR. Je me jasny ze to neni lehky, a obcas proste neni moc na vyber, ale myslim si, ze kdyby na ty podceneny mista nikdo nenastoupil, zvysili by nabidku...

Tim, ze se na takovou praci nekdo prihlasi to misto degraduje i pro ostatni, co treba nastoupi po nem

Jako jasne, kazdej musi platit najem atd, a obcas je tezky si vybirat....
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od forbidden »

Asi roku 1996 jsem dostal od zákoše Grantsku, ležela mi ve skříni do minulýho roku. Pak jsem si řekl, že je tam už dost dlouho, ochutnal jsem ji (poprvé v životě) a rozhodl se, že si ji budu dávat do kafe. No a tak jsem ji spotřeboval, samotná byla fakt hnusná. Letos tak dojíždím Wolkera, o něco mladšího. :lol: Snad mě ti neukamenujete, ale mě ten chlast prostě nic neříká a hlavně nechutná. :D
jirkati

#22 Příspěvek od jirkati »

Když ti to nechutná tak zadrž. Nespotřebovávej tak namarno. Pošli, poštovné rád zaplatím :lol: :lol:
PixelOrgy

#23 Příspěvek od PixelOrgy »

Zrovna toto jsem ted psal :-D :lol:
termit256

#24 Příspěvek od termit256 »

forbidden píše: ...Snad mě ti neukamenujete, ale mě ten chlast prostě nic neříká a hlavně nechutná. :D

Mi osobne tyhle konzumni whisky taky moc nejedou. Zajdi nekam do baru a zkus treba single malt, maji mnohem vyraznejsi rozdily chuti nez tyhle smesi. Poslednich par let se zacly vozit i slusne rumy. Chte to hodit rec s barmanem, pokud to neni nejaky bridil, mel by te postupne nasmerovavat podle tve chuti.

Nebo taky muzes zkouknout vyzivny kanal neanonymni alkoholici na youtubku kde ponekud sveraznym zpusobem testuji ruzne druhy chlastu
https://www.youtube.com/watch?v=nKtaheIpXb8
stasek

#25 Příspěvek od stasek »

Mě osobně taky destiláty nejen nechutnají, ale vždycky se otřepu, když už musím nějakýho panáka pozřít. To, že nechám pálit, je víceméně na rozdávání. Nedovedu pochopit, že někdo může vykládat, jak je která kořalka jemná. I kdyby to byl nevím jak drahej chlast, je to pro mně hnusný. Snad jen něco co je v pralinkách, nebo něco podobnýho. Proto moje zásoby jsou na rozdávání a různý protislužby.
serviceman

#26 Příspěvek od serviceman »

Ale grog z Walkera se dá...
Naposledy upravil(a) serviceman dne 23 pro 2015, 18:25, celkem upraveno 1 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od forbidden »

stasek píše:Mě osobně taky destiláty nejen nechutnají, ale vždycky se otřepu, když už musím nějakýho panáka pozřít. To, že nechám pálit, je víceméně na rozdávání. Nedovedu pochopit, že někdo může vykládat, jak je která kořalka jemná. I kdyby to byl nevím jak drahej chlast, je to pro mně hnusný. Snad jen něco co je v pralinkách, nebo něco podobnýho. Proto moje zásoby jsou na rozdávání a různý protislužby.

Už jsem si myslel, že jsem jedinej, komu to nechutná. Taky nechápu, jak kolegové vždycky pomlaskávají, jak je jemná a úplně se rozplývají. Myslel jsem si, že si ze mně dělají srandu, když to chutná tak hnusně. Beztak jim to nechutná taky, jen se dělají, aby nebyli za blbce. :lol:
Mě to chutná akorát v tom kafi a to ještě jen trošku na zavonění.
termit256

#28 Příspěvek od termit256 »

Moje ex rikala ze whisky chutana jak spalene gumy :-)
Hejnicek

#29 Příspěvek od Hejnicek »

Fernet muzu, tak ho obcas dostanu jako prezent, ale jestli ho mini sidit, tak se bez nej urcite obejdu. Tech pudvudku na zakaznika uz je sakra moc.
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

forbidden píše:Asi roku 1996 jsem dostal od zákoše Grantsku,... ochutnal jsem ji (poprvé v životě) a rozhodl se, že si ji budu dávat do kafe. No a tak jsem ji spotřeboval, samotná byla fakt hnusná. Letos tak dojíždím Wolkera, o něco mladšího....ale mě ten chlast prostě nic neříká a hlavně nechutná. :D
Nediv se, Grant´s je spotřebka, Jeňýk Chodec pokud to není Black Label (s černou nálepkou = 12letá) je to samý. V podstatě všecko co je "blended" je unifikovaný podobně jako tzv. €uropivo. Whisku jako takovou je potřeba kupovat irskou nebo nejhůř skotskou, samozřejmě single malt (čistá sladová) je "best". Špatnou pálenku nedělají ani v Kanadě, tam je to ale BOURBON - a zase, jak je blended, je unifikovanej = domíchávanej z různejch šarží a várek tak, aby měl furt stejnou chuť - příkladem budiž tolik profláknutej Džek Daniels.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“