Po připojení zdroje k NTB se vypíná displej

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomas001

Po připojení zdroje k NTB se vypíná displej

#1 Příspěvek od tomas001 »

Na mém NTB acer E1-510 s Win 10 se mi začal před pár dny vyskytovat záhadný problém, s nímž si nevím rady.

Když počítač připojím ke zdroji, vypne se displej. Prostě se vypne, zčerná a hotovo. Počítač ale jinak funguje naprosto normálně.

Pokud počítač startuji už připojený ke zdroji, zapíná se zcela normáně. Win 10 úplně korektně nastartují a teprve pak se displej vypne. Pokud zdroj odpojím, displej se zase zapne, jako by se nechumelilo...

Připojení a odpojení zdroje je navíc signalizováno krátkým pípnutím - je to zvuk jako ze systémového bzučáku.

Než se po připojení zdroje vypne displej, vidím, že vpravo dole na obrazovce se normálně objevila ikonka nabíjení. Nabíjení probíhá a probíhá úplně správně. Na počítači vlstně teď můžu pracovat jen tak, že jedu na baterii, když mi začne docházet (naštěstí vydrží dlouho), připojím nabíječku a dám si pauzu. Po dobití můžu pokračovat v práci.

Závada určitě není ve zdroji. Mám dva originální zdroje acer a dělají to oba.

Prosím ušetřete mě modrostí typu "neměl jsi upgradovat na Win 10" a podobně. To mi problém nevyřeší.

Předem díky za radu! ;-)
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Zasadna otazka: pred tym upgradom to nerobilo?
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Nemáš klávesovými zkratkami stažený jas displeje?
U mého oldies NB si nezávisle nastavuju jas- jednu intenzitu při připojeném zdroji, jinou intenzitu při odpojeném zdroji.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Taky bych řekl, že ve vlastnostech napájení máš nastavené zhasnutí displeje.
Nebo sis aktivoval monitor 2 při provozu na síť, to se u některých modelů dá navolit kvůli dokovací stanici s externím displejem, a ty nejspíš nemáš.
FHonza

#5 Příspěvek od FHonza »

Zkusil bych klávesu Fn+F5 (přepínání mezi interním a externím displejem) a nebo Fn+F6 (vypnutí/zapnutí interního displeje).
ok1hga

#6 Příspěvek od ok1hga »

u Dell Inspiron 1501 mi to dělalo taky . . .
koukal jsem na to jako blázen, že při zvýšení napájecího napětí zhasíná displej.
Nepřišel jsem na to, pomohla jen výměna celého invertoru pod displejem.
(úzká dlouhá destička)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“