plošný spoj - návrh
Moderátor: Moderátoři
plošný spoj - návrh
nepotřebuji mít kondenzátor C1
http://www.learningelectronics.net/circuits/lead-acid-battery-charger-2.html
zkoušel jsem to v Eaglu a nějak mi to nejde...
potřebuji co nejmenší rozměr, aby se mi to vešlo do stojánku nabíječky pro vysílačku.
dík
Těžko na něčem ještě víc ubereš, leda by jsi to udělal v SMD a nezapomeň na to, že ten IO (regulátor) se bude zahřívat a musí mít chladič, a čím větší bude rozdíl Vin x Vout, tím více se bude zahřívat a o to větší chladič bude potřeba
Příklad viz. příloha, ale nedělal jsem to podle měřítka. Proto si to budeš muset vyzkoušet jestli "naznačené" rozteče půjdou použít, jestli se tam ten trimr skutečně vejde aspol. a kdyžtak si s tím pohrát. Ale ono u takového tištáku, kde nejsou IO 8, 14, 16 pinové na desetinkách nesejde, nožky toho tranzistoru a regulátoru se dají vždy trochu "přihnout" nebo naopak odehnout, uděláš-li to o trochu menší nebo naopak větší, v důsledku, že to netrefíš.
- Přílohy
-
pcb-4.gif- (1.01 KiB) Staženo 72 x
-
pcb-4osaz.gif- (2.84 KiB) Staženo 75 x
-
pcb-4 - kopie.gif- (1.77 KiB) Staženo 82 x
http://www.expresspcb.com/
A šlo to oveľa rýchlejšie ako cez Eagle.
Niekedy totiž potrebujem niečo prekresliť napr. zo staršieho AR - lebo fotocesta zo scanu nieje moc pekná.
EDIT:
Tak som to ešte popozeral - soft nieje obmedzený. Tie ceny sú už za komplet výrobu aj profi DPS. V podstate nepotrebujú platiť za soft - ked zarobia na výrobe DPS. - celkom dobré.
Mě se mimo Eagle nepodařilo v ničem jiném něco nakreslit. Ať to byla Formica nebo DipTrace...
Eagle si troufnu tvrdit že umím ovládat začátečnicky. Umím nakreslit schéma a desku, nastavit tlouštku cest atp. Vybrat vhodné rozteče součástek, ručně cesty natahat nebo autoroutem. Co neumím je vytvářet knihovny nebo vložit bitmapu pro "obtáhnutí" nebo třeba 3D...
Možná by se to nechalo zvládnout i v Sprint Layout, ten asi pracuje bez schematu a při tahání cest bude potřeba použít logiku, protože po kliknutí se nerozsvítí co s čím má být propojené a nebude tam to znázornění. Zrovnatak kliknutí pro určité akce jsou jiná, z eaglu jsem zvyklý na "dvojkliky" a člověk se zapomíná...