Jak na mravence

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

Jak jsem psal tak záleží na druhu - u mě žrali (nebo nežrali?) Formitox 5 let sypaný i ve vodě, vesele se množili a zalezli až v zimě. Domečky naopak zabraly. Klidně zkus oboje, zas tak moc to nestojí.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

keemo píše:trosku agresivnejsia metoda-savo, technicky benzin, trochu riedidla... len toho smradu...

V kuchyni? Tam se žije, tam nelze, to by se mnou kuchařka pěkně vyběhla :)

Jo vzpomínám na mý druhý zaměstnání, tam lezli mravenci parním kanálem a tak si spolupracovník půjčil v pátek po práci ze skladu CO atombordel a plynovku, do kanálu nastříkal celej desetilitrovej starej hasičák Tetrachlor. A už se nikdy neobjevili. :) A taky jsem slyšel že suprově na ně funguje do běla rozžhavenej kus železa a přes něj foukat z flašky R22 freon. Taky nutný atombordel a plynovka. Jestlipak tušíte proč? :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lukas-Peca »

Tyhle metody ale zabijou jen mravence na místě, ne v hnízdě.

Tetrachlorový hasičák je lepší si schovat na užitečnější věci. Je to dobré odmašťovadlo, prý se tím dá rozchodit i brzdové nebo spojkové obložení nasáklé olejem.
konosuke

#19 Příspěvek od konosuke »

na malé ryšavé faraony platila nízká teplota, pootevřít na celý víkend okno v kuchyni a vyrazit do hor (v zimě, že jo) když teplota v místnosti klesne pod nějakých 10°C je po problému, ekologicky...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kovar

#20 Příspěvek od kovar »

Já používám obyčejný "prášek do pečiva"! Posypu cestičku kde chodí.
Oni si to odnesou do domečku a to i když nechtějí! Nabalí se jim to totiž cestou na tělíčko a pak jim to tam v "ložnici" začne nepříjemně pěnit.
:D
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Jojo , JiriS ví o čem je řeč . Máme je u baráku desetiletí . Moc se jim tam líbí , budou jich tisíce . Viděli jste jich tisíc startovat ze stěny ? Jo už se letos probudili . O jedech jsem uvažoval . Ale přemýšlejte se mnou . Jeden něco přinese , druhý ti to odnese na stůl . Tak jsem hrubě zaváhal a nechám je být .
ramici

#22 Příspěvek od ramici »

Na zahradě se mi osvědčilo (tam kde mravenci roznášeli mšice), nastražit kelímky, s ve vodě rozpuštěným cukrem a boraxem.
Killroy
Moderátor

#23 Příspěvek od Killroy »

Levný a dost účinný způsob venku = postřik běžným kuchyňským octem. Do rozprašovače a opakovaně stříkat ty cestičky. Tu kolonii tím samosebou nevyhubíš, ale znechutíš jim to tak, že odtáhnou.

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

V panelaku (7. poschodie) sme mravce pred rokmi striekali svinstvom s nazvom Cyper. Chodili popri stenach - za gumovymi lemami, tam sme to vystriekali. Prichadzali asi z rohu jednej izby - bola tam diera veduca asi niekam na schodiste - do nej sme nakydali najviac a odvtedy ziadne mravce neboli.
Charos

#25 Příspěvek od Charos »

Mně se osvědčil opakovaně Mravenčí bufet (jeden z těch zmíněných "domečků"):
http://www.pasti.cz/pripravky-na-mravence-16/loxiran-mravenci-bufet-82-html
Za dva dny bylo po mravencích.
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

Lukas-Peca píše:Tyhle metody ale zabijou jen mravence na místě, ne v hnízdě..

Myslíš, že když fosgen ktrej vzniká rozkladem R22 spolehlive hubí lidi, tak nevyhubí mravence? :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ok1hga

#27 Příspěvek od ok1hga »

moje babička mi onehdá radila,
abych přerušil mravenčí cestu posypáním vrstvičkou hladké mouky.
Nevím proč, ale fungovalo to.
Asi za dva dny se mouka zametla a byl pokoj . . .
. . . ale to byli obyčejní mravenci, né faraonové.
Michal22

#28 Příspěvek od Michal22 »

Mám ještě jeden zaručený recept- dej do kuchyně reprobedny, pusť do nich třeba Barrandov muzika.
Ale na pár dní odjeď...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
konosuke

#29 Příspěvek od konosuke »

to už lépe rovnou mravenečník velký (Myrmecophaga tridactyla) zapůjčený na pár dnů z místní zooprodejny...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
helios

#30 Příspěvek od helios »

Aj žaby urobia v tomto kus práce. Minulý rok v lete som sledoval jednu, ktorá sedela na terase vedľa mravčej cesty. Ako šiel mravec okolo, urobila jazykom šmik a mravec zmizol. A ľahšie sa zháňajú ako mravenečník. :D
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“