Disk (CD/DVD) pro opravu systému W10.
Moderátor: Moderátoři
Disk (CD/DVD) pro opravu systému W10.
Mám dotaz, jaká je časová použitelnost toho disku pro opravu systému, když W10 jsou průběžně aktualizovány. Naposledy jsem si toto CD vypálil 15.9.2015. Od té doby proběhla např. velká aktualizace W10 na verzi (build) 10586.
Šlo by toto CD "Disk pro opravu systému" s datem 15.9.2015 ještě použít pro opravu systému z "Bitové kopie systému" vytvořené dnes 19.5.2016 ? Nebo je nutno při každém vytvoření bitové kopie systému vypálit nové aktuální CD "Disk pro opravu systému".
- serviceman
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
forbidden píše:...... Ovšem na druhej HDD, s vypalováním se fakt patlat nehodlám.
Asi jsme si zcela nerozuměli. Já také dělám bitovou kopii asi 1 x za 3 měsíce samozřejmě na druhý HDD připojený na USB. Nevypaluji tu bitovou kopii pracně na řadu DVD.
Dotaz směřoval na ten "Disk pro opravu systému", který systém vypálí na CD po vytvoření bitové kopie systému na HDD. Na to CD se vypálí asi 300 MB nějakých souborů. Zatím jsem nikdy obnovu z bitové kopie nemusel dělat. Podle popisu je to CD potřebné k tomu, aby se W10 obnovily z dříve vytvořené bitové kopie na externím HDD.
Netuším, zda lze to vypálené CD použít také k jiným postupům na obnovu systému, než jen k obnovení z bitové kopie. Proto jsem se ptal na nutnost mít to CD relativně co nejaktuálnější, tj. zda je nutné nebo vhodné vypálit ho po vytvoření každé bitové kopie.
Serviceman si myslí, že ne. Pokud by to CD však bylo jen bootovací, tak k čemu je tam těch 300 MB dat v řadě souborů.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Chvíli jsem Googlil a našel více informací k tomu, jak to vypálené CD v praxi použít. Zdá se, že to CD toho umí více, a není to jen nástroj k bootování. Více zde:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ly&t=75399
Nabídka funkcí CD z uvedeného odkazu je na obrázku.
- Přílohy
-
CD pro opravu systému.jpg- (50.23 KiB) Staženo 73 x