Měl jsem uzavřený sluchátka Sennheiser HD449, mají fungovat do 24 kHz. Nechtěl jsem ale moc přidávat intenzitu, možná bych slyšel i výš, ale nebylo to moc příjemný. Je to na skoro 40 let v pořádku?
Do kolika kHz slyšíte?
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Do kolika kHz slyšíte?
Měl jsem uzavřený sluchátka Sennheiser HD449, mají fungovat do 24 kHz. Nechtěl jsem ale moc přidávat intenzitu, možná bych slyšel i výš, ale nebylo to moc příjemný. Je to na skoro 40 let v pořádku?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
-
Radovan_79
- serviceman
Jak to měří lékaři?
Já se s nima nehádal, původně jsem lítal se zánětem v uchu, ne s tím, že bych byl hluchý...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Osobně si ale myslím, že tohle měření nemá úplně vypovídající hodnotu. Jednak není definovaná intenzita zvuku (zdá se mi, že na ni moc nezáleží, v běžném rozsahu), ale podstatnější asi bude schopnost rozeznat zvuk ve směsi jiných, nebo aspoň šumu. Nedělali to ani na tom audiu. Dále pak nejnižší intenzita rozpoznatelného zvuku. To dělali. A tady se můžem zhoršovat i když frekvenční rozsah bude konstantní.
Myslím, že dobrým indikátorem sluchu je to, jak moc člověka baví poslouchat hudbu.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Celý jsem to dělal, protože si chci postavit poslouchátko ultrazvuku a zajímalo mě, jak moc mám udělat přeladitelnej LO na mixeru, abych slyšel určitý pásmo.
serviceman píše:Jak to měří lékaři?
V lékařské praxi se na normovaných kmitočtech testuje prah slyšení, jak akusticky (sluchátka), tak někdy i kostním vedením (vibrátor). Dělá se to obvykle na kmitočtech 250 až 8000Hz. Na nějaké netopýří požadavky maximálního slyšeného kmitočtu se většina ORL dívá s nepochopením a popřípadě doporučuje ordinace jiných lékařů.