Technics SA-DX 850

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
yesper26

Technics SA-DX 850

#1 Příspěvek od yesper26 »

Ahojte, trapim tento zosik, nejde na nom zvuk, teda je pocut ale len velmi slabo. Pri otacani koleckom volume puka v reprakoch no zvuk nepridava. Je moj odhad spravny ? - vadny volume controller IC 1402, TC9482F ?

Nameral som na nom:
pin1 - -16V
pin 27,28 - +14V
pin 12,17 su Gnd , naco su tieto piny ? teda gnd su aj 2,5,8,11,13,21,24,18

Po nahriati tepl. pistolou je uplne ticho aj pri toceni volume je taktiez ticho.

Diky za radu.
dred

#2 Příspěvek od dred »

zaujímavý postup hľadania závady....nahriať teplovzduškou...,ale veď píšeš že ho trápiš
Napätia na IO si vyčítal zo schémy,alebo odmeral v reále...
yesper26

#3 Příspěvek od yesper26 »

No :D

Napetia som mameral na svabe. Svab som uz vybral a prepojil som LaR vstup s vystupom. Zvuk ide no potichu, na volume trosku reaguje :D ale pri toceni s volume uz nestriela v repro.
dred

#4 Příspěvek od dred »

Vyberať naslepo súčiastky je nie moc dobrý postup opravy. Treba pripojiť NF generátor (alebo zdroj nejakého signálu) a osciloskopom (poprípade sledovačom signálu) merať signálovú cestu od vstupu po koncový stupeň.
Schému máš?
"na volume trosku reaguje" ....to ako bez IO ktorý riadi hlasitosť ??
yesper26

#5 Příspěvek od yesper26 »

Ano reaguje trosku na volume aj bez io co riadi hlasitost :D Ale nestriela teraz v repro pri toceni s volume ked je ten io von. Jj schemu mam. Mam pusteny tuner co je v zosiku. No prepojil som na pinoch toho io vstup s vystup LaR kanal, hrat hra ale potichu. Ked dam prst na vstup LaR tak brumi silno v repro az vypne koncak napise overload co je ok. Napada ma ze by mohol byt vadny operak 4580 v jednom zosiku technics som to uz mal no tam nebol elektronicky potak na volume ale obycajny hral slabo a po vymene operaku ok. V tomto pripade neviem. Moze byt vadny aj sound procesor ?
yesper26

#6 Příspěvek od yesper26 »

Ono to bez toho svabu zrejme nepojde, kedze svab riadi aj mute a teraz je zosik zrejme v mute, premyslal som nad tym, ze z neho spravim stereo zosik, miesto enkoderu dam obycajny potak ale to zrejme nepojde :D Aj keeeed.
Idem niekde pozhanat ten svab volume control.
dred

#7 Příspěvek od dred »

dred píše: osciloskopom (poprípade sledovačom signálu) merať signálovú cestu od vstupu
yesper26

#8 Příspěvek od yesper26 »

Mno jo kebyze ho mam.
dred

#9 Příspěvek od dred »

a nejaký iný zosilovač nemáš? Veď to môže byť tiež použitý ako sledovač signálu.
Poprípade sa dá použiť aj samotný opravovaný zos. ak je koncák v poriadku (nepozeral som to podrobne...to je 5.1 zos? ..potom tam máš 5 sledovačov :lol: )
yesper26

#10 Příspěvek od yesper26 »

Jj je to 5.1.

Zapajkoval som nazad ten svab, mam z toho zvuk no nejako divne sa to chova. Trosicku potocim volume a reve naplno :D zvuk je aj ok. Vypnem zapnem ide ale pchr pchr vo zvuku znova vypnem zapnem.a je ok. No volume nejde. Teda ide trosku s nim pohnem a vypne abo zreve naplno.

Je vadny ten svab ze ?
dred

#11 Příspěvek od dred »

bez osciloskopu to ťažko zistíš ,či je dobrý - špatný
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“