WC Roca
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
http://akvinaservis.cz/Vodoinstalace/Pl ... chodu.html
a v posledních dnech začal být velmi hlučný těsně před dovřením (trvá to cca posledních 15s předtím než uzavře), zatím nechápu příčinu, nějakou dobu ho mám a doteď fungoval bezhlučně, teď to ale rezonuje tak že se hluk a vibrace přenášejí potrubím až k bateriím v jiných místnostech. Měl jsem ventil i rozdělaný a nic zvláštního mi uvnitř nepřišlo, po složení se chová stejně, setkal se s tím někdo?
Artaban001 píše:Puda píše:... nejlepší byly ty záchody s odpočívadlem -nic necákalo
Já tomu říkám záchod z vyhlížečkou. To proto, že se dá produkt pořádně prohlédnout. A jinak se vyrábí do dnes. A jejich nevýhodou je po "produkci" vysoký stupeň merkaptanu v atmosféře oproti systému, kdy produkt zajede hned pod vodní hladinu. Nevýhodou je šplouchanec skoro až na zádech
Znám.
V domácnosti máme proto od roku 2007 onen záchod s vyhlížečkou.
Setkal. Ale příčina mi jasná taky moc není. Co se mohlo změnit? Tvrdost těsnící plochy nebo její tvar. Omačkala se gumička nebo plast v místě dosedání kuželíku nebo co to tam je. Nevím. Už si přesně nevzpomínám, jestli jsem řešil jen tu hlučnost. Ale vím, že jsem to nakonec vzdal a koupil jsem jiný výrobek. Nevím přesně, jestli to bylo jen kvůli této "rezonanci" nebo to spíš bylo hlavně kvůli protékání. Když jsem přivřel přívod, aby nebyl tak vysoký tlak při napouštění, tak to možná nedělalo randál, ale zase to protéklo. Myslím, že se omačkalo místo, kde to má těsnit.sr71 píše:...a v posledních dnech začal být velmi hlučný těsně před dovřením (trvá to cca posledních 15s předtím než uzavře), zatím nechápu příčinu, nějakou dobu ho mám a doteď fungoval bezhlučně, teď to ale rezonuje tak že se hluk a vibrace přenášejí potrubím až k bateriím v jiných místnostech. Měl jsem ventil i rozdělaný a nic zvláštního mi uvnitř nepřišlo, po složení se chová stejně, setkal se s tím někdo?
Myjavsky s plastovym zavitom (dodany s plastovou nadrzkou) - prasklo to hned pri montazi (dotahoval som len rukou!)
Cesky s kovovym (mosadznym) zavitom - zatial asi najlepsi, mam ho odlozeny
S novym WC (JIKA) prisiel nejaky ventil s inym sposobom zatvarania - fungoval asi pol roka, potom zatvaranie prestalo fungovat. Pomohlo az priskrtenie privodu vody.
- Artaban001
http://www.falcon-jihlava.cz/images/obsah/file/ke_stazeni/navody/tnv-2b.pdf
- elektrosvit
- Artaban001
- elektrosvit
Je to a93.
- Přílohy
-
těsnění.jpg- (16.71 KiB) Staženo 37 x