Propojení PC-TV

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Propojení PC-TV

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Tak jsem připojil TV kabelem DVI, 10m a funguje OK i při HD. Akorát mi TV rozhodila nastavení monitoru, ale to už snad bude OK. A nešlo spojení po síti, Po restartu OK.
Naposledy upravil(a) TAKJAN dne 04 led 2017, 12:37, celkem upraveno 1 x.
Radovan_79

#2 Příspěvek od Radovan_79 »

:?:
Já jsem přijel domů z výletu, najedl jsem se. Pak jsem z paměťové karty z fotoaparátu zkopíroval soubory do počítače. Všechno OK.
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Jen že těch 10m funguje, ačkoliv jsem četl rozporuplné názory.
Radovan_79

#4 Příspěvek od Radovan_79 »

Tak to je fajn, jsi hodný, že o tom informuješ :P
TAKJAN

#5 Příspěvek od TAKJAN »

Tak promiň
Radovan_79

#6 Příspěvek od Radovan_79 »

Ale v pohodě, neurážej se; vždyť snad z mého příspěvku vyplývá, že na tebe nereaguji zle :)
Jen jsem si úvodní dotaz musel přečíst třikrát a stejně jsem to nepochopil, tak jsem také informoval o aktuální aktivitě.
Cowley

#7 Příspěvek od Cowley »

Já spíš nechápal v nadpisu slovo "propojením"...
TAKJAN

#8 Příspěvek od TAKJAN »

Opraveno. Magor, jako já
samponek

#9 Příspěvek od samponek »

Mě zlobila komunikace s tiskárnou a dlouhým drátem, když dám 2m drát, tak to funguje normálně.
Múže za to indukčnost a vysoká rychlot datového přenosu.
TAKJAN

#10 Příspěvek od TAKJAN »

Mně to nezlobí, což se divím, protože je to snad nejlevnější kabel v té délce a ještě to běží z rozdvojky. Dodavatel, Secomp pc plus cz má docela výběr různých kabelů a rozdvojek z oblasti PC/TV, jinde jsem to ani nenašel.
TAKJAN

#11 Příspěvek od TAKJAN »

Tak to trochu zlobí. Kdo tomu rozumí-zdroj signálu PC a příjemce monitor/TV si spolu po DVI/HDMI "povídají"? Včera jsem měl po zapnutí TV trochu rozhozené ikony, ale ne úplně vlevo, jak to bývá po změně rozlišení třeba. A dnes po zapnutí PC a normálním naběhnutí jsem si říkal, že TV odpojím a zapojím jen při sledování toho, co nejde přes kabel. (Zajímavé, že z USB disku umí mnohem víc videoformátů než po síti a taky že TV uznává jen hardisk, ne flešku). No a po odpojení (TV byla úplně odpojena od sítě, ne jen standby) nešel obraz na monitoru vůbec, ani po restartu, NO SIGNAL. Takže jsem tam zas ten DVI vývod do TV vrazil a vše OK, ani ikony se nerozhodily (TV pořád úplně vypnuta). Teď po zap TV obraz na monitoru na okamžik zmizel, pak OK. Po zapnutí HDMI vstupu na TV vše OK, při vypnutí taky.
Takže tohle je normální chování, že grafická karta si nějak pamatuje konfiguraci a pozná, že TV-vypnutá je odpojena? Vždyť je to ale jen obyčejné pasivní rozdvojení.
xsc

#12 Příspěvek od xsc »

HDMI rozdvojka těžko bude pasivní, napájet ji lze po kabelu z výstupu gk. Jinak ano, HDMI/DVI zařízení spolu bohužel komunikují (zlaté VGA nebo SDI). Předává se rozlišení, HDCP a samozřejmě i samotná přítomnost zařízení. Já to mám uděláno tak, že nepoužívám rozdvojku, ale TV je připojena do jednoho výstupu grafické karty a monitor do druhého. TV mám nastavenou jako druhý monitor. Kromě toho, že občas přejedu myší moc doprava a pak ji nemůžu najít, to chodí OK. Při odpojení TV se plocha nerozsype, na té druhé žádné ikony nemám, ani start panel. Plynulé přehrávání videa v této konfiguraci zvládá jen MPC v DX módu, ostatní playery sice předstírají správnou snímkovou frekvenci, ale zcela plynulý pohyb neumějí.
TAKJAN

#13 Příspěvek od TAKJAN »

No, relativně jednoduchý by bylo zapojit přes VGA, což ale považuju u HD za dost velkou degradaci. tohle použito https://www.pcplus.cz/redukce-dvi-d-m-d ... d2829.html
xsc

#14 Příspěvek od xsc »

Tak tahle rozdvojka je fakt na prd, někdy to chodí, někdy ne. I v popise mají postup, jak to zapínat, přesto jsem s ní dostal PC do stavu, kdy to nenaběhlo na žádný výstup.
Grafika nemá dva DVI výstupy? Připojovat TV přes VGA je nanic. To běží na 60Hz, takže pohyb při přehrávání PAL nahrávek není plynulý.
TAKJAN

#15 Příspěvek od TAKJAN »

Jen jeden výstup DVI. No nic, pokud nebudu s ničím hýbat, půjde to. dík
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“