Flexošňůry 230V
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
proudovou zatížitelnost garantuje dnes především výrobce. Co na šňůru vylisuje, to platí.
Jestli napíše na vidlici 16 A a ve šňůře jsou žíly 0,75 mm², je to za určitých okolností přípustná kombinace, zejména u šňůr délky do 2 - 3 metrů, které mají ještě přijatelně malý odpor žil. Podmínkou je jen nepřekročení maximálního dovoleného oteplení šňůry během doby, než vypne zkratové jištění 16 A zásuvkového okruhu. Čili jde o krátkodobou odolnost šňůry v případě poruchy (zkratu) ve spotřebiči.
A dlouhodobá odolnost vůči přetížení? ČSN 34 1020 i ČSN 33 2000-3 viděly tento průřez vhodný do nějakých 8 A, to je třeba zohlednit tehdy, když připojený spotřebič dlouhodobě odebírá větší proud, a oteplení vodičů by ohrožovalo izolační a mechanické vlastnosti plastů či gumy šňůry. V takovém případě je samozřejmě žádoucí zamezit přetížení šňůry jištěním spotřebiče na konci šňůry, a to pojistkou nejnižší provozně vyhovující hodnoty jmenovitého proudu a konstrukčně podmíněné rychlosti, aby pojistka nevypínala například náběhovým proudem.
Horší je to s tím, že instalací jiné šňůry, než původního typu a provedení, se stáváš výrobcem a, neděláš-li to pro sebe, může se na tobě zákazník hojit v případě, že by se mu něco stalo, a dalo se to svést na šňůru.
Pokud jde o barevné značení pracovních vodičů, tak je jedno, zda bude fáze v hnědém, nebo v modrém. Hlavně nesmí být na žlutozeleném.
weed_smoker píše:Nejsnazší je jít do SD a uříznout přívod z nějaký CALEXky
U nás do SD? Úplnej Fort Knox, betonovej třímetrovej plot, nahoře ostnáč, jen chybí v rozích špačkárny s kulometem. Napočítal jsem 7 kamer. Pokud tam něco přivezeš, chtěj popelnicovej doklad a zapisujou ho, zapisujou i číslo auta a kontrolujou při příjezdu a odjezdu obsah. Občas dokonce obsluha kontroluje, kam co dáváš. Obsluha totálně předposraná, dohoda o čemkoliv naprosto nemožná ani za kapalnou ani za papírovou protihodnotu. A nebo nabízím málo ale na licitaci taky nechtěj slyšet. Prdím na ně.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- vasilceral
Confirm, tady krom ostnáku a kamer, mají i nájezdovou váhu, na který zjišťujou na deko přesně, kolik jsi toho dovez ... Ještě jim chyběj ty strážní věže a nasazení systému "SUP" ... (Samostatně Útočící Pes) ...Celeron píše:weed_smoker píše:Nejsnazší je jít do SD a uříznout přívod z nějaký CALEXky
U nás do SD? Úplnej Fort Knox, betonovej třímetrovej plot, nahoře ostnáč, jen chybí v rozích špačkárny s kulometem. Napočítal jsem 7 kamer. Pokud tam něco přivezeš, chtěj popelnicovej doklad a zapisujou ho, zapisujou i číslo auta a kontrolujou při příjezdu a odjezdu obsah. Občas dokonce obsluha kontroluje, kam co dáváš. Obsluha totálně předposraná, dohoda o čemkoliv naprosto nemožná ani za kapalnou ani za papírovou protihodnotu. A nebo nabízím málo ale na licitaci taky nechtěj slyšet. Prdím na ně.
A kutilmile - nelituju tě
Jedině tak si vyberu a vymontuju co potřebuju, v klidu a bez toho, že mě chlap za kilo za 15 min honí, abych už tam odsud vypad. Zatím tam kamery nejsou /a kdyby byly, postarám se o ně/, puštěnej pes taky ne a MP tamtudy neprojíždí, je to dost z ruky, není tam co dělat ani co šmírovat.
Takže si v klídku otevřu co potřebuju, vytáhnu co potřebuju a zas to slušně zadekluju, třeba i šroubkama - tak mám totiž zajištěno, že dodnes o mých nočních návštěvách nikdo nic netuší. A pokud si už vemu nějaký celý přístroj, co má nálepku - nic se neděje. Maj v tom takovej bordel, že jeden krám sem-jeden tam, vo hovno de.
Je to nesmírně efektivní - vyberu si jen to, co potřebuju a kdyby tam měli v té ohradě 230V, tak si vemu páječku, pumpu a některý věci si jenom vyletuju, zbytek je balast, který tam stejně pak vozím zpátky
Blbý je, že pod plotem je jenom asi 35cm a k té mezeře se nedá doject autem:-)
Nutno odzkoušet.
Našel jsem nepoužité flexo šňůry s rovnou vidlicí. Šedé z 80 let, délka 3m. Vnější Ø 5,45mm. Mohu Ti hned v úterý jednu poslat. Ale mám dojem, že je to průřez 3x0,5. Nevím, jak tu licnu změřit.
Jaromír
Chtěl jsem se ozvat dřív, ale nemohl jsem vlákno najít. V poradně jsem jej našel před chvílí spíš náhodou, normálně se sem moc nedívám, na rady se necítím, na to jsou tady větší experti