Supraphon RK 40 osazení

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Thales
Kontaktovat uživatele:

Supraphon RK 40 osazení

#1 Příspěvek od Thales »

Nevíte někdo prosím čím jsou osazené bedny Supraphon RK40? Nemám páru co v tom je, kamarádovi se to válí na půdě tak jestli to je co k čemu. Ideální by bylo vědět i co to má za výhybku, (plnohodnotná 12dB, 6dB, jen kond). Děkuji.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Proč je nekuchneš a nepodíváš se sám? Jestli nejsou oddělávací zadní stěny, jde sundat textilní potah na čele (třeba i opatrně odlepit rámeček s látkou) a po odšroubování basáku se dírou po něm dá minimálně nakouknout dovnitř...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
stepa
Kontaktovat uživatele:

Re: Supraphon RK 40 osazení

#3 Příspěvek od stepa »

Thales píše:Nevíte někdo prosím čím jsou osazené bedny Supraphon RK40? Nemám páru co v tom je, kamarádovi se to válí na půdě tak jestli to je co k čemu. Ideální by bylo vědět i co to má za výhybku, (plnohodnotná 12dB, 6dB, jen kond). Děkuji.

to uz na DIY nevedi? karlos,sinclair,jofi nebo michal se nechytali?
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Jestli nejsou poškozené membrány a repráky nedrhnou, tak se snad o to, co je uvnitř, vůbec nemusíš starat. Jiná věc by byla, kdybys hledal náhradu.
Ty bedny jsou výsledkem nějakého vývoje a pachatelé z nich dostali zvuk, který nejen, že dnes obstojí, ale suše převálcuje i řadu nesrovnatelně modernějších a dražších beden. Pokud ovšem, jak jsem uvedl, jsou ty bedny v pořádku.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Thales »

Já ty bedny nikdy neviděl. Kamarád je měl na půdě (je z jiného města) a zbavoval se jich spolu s bednami z kina (myslím opravdového). Já jsem si vzal ty kinovky, zrepasoval jsem v nich výhybku a mám je u TV, ty Supraphony si vzal od něj nějaký jeho známý ale nakonec se mu nevešly do bytu tak je má zpět a znovu mi je nabízel. Protože on je jen uživatel neuměl mi popsat co v nich je a hadr nechtěl sundavat. Tak jsem se ptal abych věděl co tam je jestli má vůbec cenu se jimi zabývat.
Já ty bedny nechci kuchat ve špatném smyslu. Nepatřím k lidem kteří chtějí hnedka všechno překopat i když to nemá smysl. Maximálně bych tam vyměnil kond.

Jinak na DIY se chytil až dnes Kurpelm - prý jsou v tom 2x ARZ668+2xARV161 výhybka jen kond.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Kouknout se na kondík neuškodí. Nakonec i s výhybkou si můžeš vyhrát, jestli jsi přesvědčený, že to bedně pomůže.

OT: zajímalo by mne, co to bylo za kinovky, žes je dostal do bytu. Já jsem si jedny dvoudílné s asi 30" repráky v basreflexové bedně změřil a stál před volbou: rozebrat na prkýnka, přestěhovat a zase složit, nebo je oželet.
Oželel jsem. Do panelákového 5+1 by to mělo stejně víc mínusů, než plusů - příliš mnoho zabraného prostoru a příliš malý prostor, který by měly budit, do kina se přece jen vešlo 250 lidí.
Tak je zprivatizoval někdo jiný.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“