Plazmový reprák

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

Plazmový reprák

#1 Příspěvek od konosuke »

to je vtip nebo revoluce audio ?
viz:
elektroda.pl
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3051626.html
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Czy jest pan zdenerwowany? :)
Ten URL nie jest dostępny? Przepraszam, już jest.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

nie jestem zdenerwowany, nie ma po temu powodu, tylko zdezorientowany co nieco no bo któż by pomyślał...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Vždyť to je starý, akorát to občas někdo znovuobjeví. My jsme to zkoušeli asi před deseti lety. Takto hraje i můj Teslák. Zvuk jde opravdu jen z výboje.
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Ty vole, nešišlejte tady :D
Tohle jsem si udělal, když jsem chodil ještě do školy - VN trafo ze starý televize, výboj do lžíce, která fungovala jako reflektor. Šumělo to, ale jinak to hrálo dobře, především vejšky byly znamenitý.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

forbidden píše:Vždyť to je starý, akorát to občas někdo znovuobjeví. My jsme to zkoušeli asi před deseti lety. Takto hraje i můj Teslák. Zvuk jde opravdu jen z výboje.

Máš u toho nějakej blbej odstup signál/šum. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
weed_smoker

#7 Příspěvek od weed_smoker »

Pár lidí něco podobnýho stavělo,Danyk dokonce s magnetronem a jeden zdejší bejvalej,co to postavil s D-čkovym zesíkem z 494 od toho dostal "strašlivou ránu" (sednul si na pr... a bylo mu chvíli blbě),den potom varoval,ať to nikdo nestaví a nešmatá se na to,že to hrozně bolí. :lol:
Moje zkušenosti taky nic moc(modulace 30-50kHz obdélníka audiosignálem natvarovanym taky do obdélníka),při delšim provozu odcházej různý součástky(zejména koncový tranzistory),výkonovej obvod se musí zapínat přes časový relátko 5-10s,jinak se to hryzne,chrchlá to,peče se to...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

No Hi-Fi to zrovna není, to je pravda. :D Ale jde to udělat tak, aby byl zvuk docela čistej, ale chce to větší frekvenci. Viděl jsem to v provozu na 10 MHz a to už výboj samotnej nesyčí a zvuk je čistší.
Jinak toto Teslák nezatěžuje ani v nejmenším a může to jen nonstop. Jediná limitace je ohřev sekundáru při CW provozu a větším výkonu, udělal jsem ho chytře z tuby od celaskonu, tak moc tepla nevydrží.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“