Za odvoz Rozostavany SAT

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
milous2

#16 Příspěvek od milous2 »

Opět se budu přít. Ten tuner měl dvě šířky,úzké a široké. Se středovou parabolou 90 cm ani ostatní družice nebyl problém pochytat v kvalitě Astry,která měla rezervu výkonu. Nehádám se, jen vzpomínám s ostatními "amatéry" :lol:
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Co si pamatuju já, tak pokud človíček sehnal třeba od mistra Voráčka vstupní díl, kterej něšuměl víc než 1,5dB, tak vlastní přijímač už nebyl takovej problém.
Plácání parabol z laminátu a jejich šopování hliníkem a výroba polarmountu a ozařovače s polarizátorem byla taková rukodílná kooperativní kovařina.
Rozhodně není pravda, že Astra vyřešila vše, právě naopak. Kanály na ní měly malej odstup a bastlený přijímače byly moc široký. Pamatuju že bez problémů chodil "maďar" z AR, něco těsně porevolučního s dvojtejma tesláckejma fetama taky z AR a pak něco strašně jednoduchýho s SO42P s názvem "Jugo". Všechno to šlo zprovoznit s voltmetrem a šroubovákem. Naproti tomu R-sat z Elektoru nikdo v mým okolí nezprovoznil a to ani stavebnici co si jeden nechal přivést z BRD.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
milous2

#18 Příspěvek od milous2 »

Pan Vojta Voráček a Franta Svíčka si byli dost blízcí kámoši přes takovéto věcičky. Já zase s tím Fandou. No a když dostupnost tunerů Sharp (BSF .. a jiné typy) vytlačily amatérskou stavbu těchto "hraček". Zbývalo se věnovat stereo doprovodu vysílaných kanálů,nebo ovládání nap. syntézou a jiné vychytávky. To stereo s SO42 bylo vychytané do posledního tónu. Měl jsem nějaké repro od Videoton a ani zesilovač s IO 810 tomu neudělal ostudu. Kámoška co mě navštěvovala nemohla věřit vlastním uším,že takhle může hrát "spleť " drátků a součástek okolo. Hrálo to a to mě těšilo. Bylo to za pár babek,když člověk odečte konvertor. Jak píše celeron,paraboly z laminátu nestačily schnout na kopytě ze skleněného krytu letišťního reflektoru. Rukopisy schémat družicového přijímače z modrého AR a stereo modulu mám někde od F.Svíčky někde zahrabané. Fanda byl s autorama v tu dobu jedna ruka :lol:
fredis

#19 Příspěvek od fredis »

ZdenekHQ píše:Můj otec se na tom taky vyřádil, nakonec si vyrobil vlastní konstrukci a ta SL1452 měla proti 51 vizuálně jemnější šum, když byl slabší signál. :)

Ještě ji tady nekde mám.

Já se přiživil jen jako oživovač dekodérů Filmnetu z Elektoru, tenkrát za to byly pro studenta gymplu docela dobrý peníze a inženýři odkojení elektronkama to prostě nedali...

Ty dekodéry vyráběl i oživoval jistý pan Pl...č, pracující tehdy ve VAAZ v "rohlíku" :wink: . Možná ho budeš znát.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
sinclair

#20 Příspěvek od sinclair »

Jojo. Vojtu pokládám za nesmírně schopného i kreativního člověka, ostatně prokazuje to dodnes.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

milous2 píše:Opět se budu přít...

Já vím, čím to bude. Ono se k člověku, co to umí, většinou dostanou jen ty nepovedený kousky, aby je přivedl k životu. Pak má zkreslený pohled na věc. :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jestli chcete někdo šopovanou laminátovou 120cm parabolu do sbírky, tak jednu mám na zahradě jako koupaliště pro ptáky. Další otec používá jako kryt ohniště...
]
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

milous2 píše: Jak píše celeron,paraboly z laminátu nestačily schnout na kopytě ze skleněného krytu letišťního reflektoru. Rukopisy schémat družicového přijímače z modrého AR a stereo modulu mám někde od F.Svíčky někde zahrabané.

Ho, ho, to já měl na 150 cm paraboly kopyto 50 mm tlustou skořepinu z betonu. :) Víš, jak jsme to kopyto vyrobili? V jedný místní fy jsme tajně za flašku v sobotu a neděli na karuselu (velkej soustruh) postavili základovou desku alá veliká europaleta. Na to základ z ořezaných desek polystyrénu, na něj napíchali hřebíkama rabici a na to naházeli beton. Místo kudly bylo v karuselu upnutý žebro paraboly a otáčením desky karuselu se vytvořil tvar. Druhej den se na to nastěrkoval nějakej Keratmel a znova vytočil tvar do hladka. V pondělí v 5 ráno se kopyto nabralo vidlema ještěrky a odvezlo na dvůr aby to nikdo neviděl. Tenkrát šlo ledasco ani jsem nebyl v tý fy zaměstnanej. Na ty paraboly jsem pak měl už za bolševika živnosťák pod Narodním výborem. Ičo mám od roku 1987 furt stejný, dost nízký, začíná 128. :)
A propo, není to stejnej Svíčka co taky dělal rádia pro modeláře?
Jirka

ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pořád marně přemýšlím, kdy můj děda dovezl z NSR náš první satelitní konvertor. Šumový číslo snad 3.5dB. K tomu se musel vyrobit mechanickej polarizátor a ozařovač. Ale ono to tak nějak sedí se startem Astry v roce 1988, možná o chvílu dřív.
]
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

No protože jsem s tím 1,5 dB konvoušem a Jugem chytal Eutelsat 1 F4 nebo F5 ještě před Astrou 1 tak bych řekl, že to přivezl o rok, dva dříve než píšeš.
Jirka

milous2

#26 Příspěvek od milous2 »

Celeron napsal :
"A propo, není to stejnej Svíčka co taky dělal rádia pro modeláře?"
Ano, je to naprosto stejný pán. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“