Regulace otáček ss motorku
Moderátor: Moderátoři
-
PavelFF
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
PavelFF
Nemáš. Schéma je trochu nepřehledné - lepší je malovat nulu voltů (zem) jako vodorovnou čáru dole.kromě motoru v emitoru tam snad žádnou chybu nemám, nebo jo?
Jen znovu upozorňuji, že po usměrnění a vyhlazení tam nebude +24V , ale okolo 30V. Takže podle mě by bylo vhodné stabilizovat ještě +24V pro buzení. Motor (kotvu) naproti tomu bude možné nechat bez stabilizace, i když to jde proti snaze snížit otáčky.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
PavelFF píše:Nemáš. Schéma je trochu nepřehledné - lepší je malovat nulu voltů (zem) jako vodorovnou čáru dole.kromě motoru v emitoru tam snad žádnou chybu nemám, nebo jo?
Jen znovu upozorňuji, že po usměrnění a vyhlazení tam nebude +24V , ale okolo 30V. Takže podle mě by bylo vhodné stabilizovat ještě +24V pro buzení. Motor (kotvu) naproti tomu bude možné nechat bez stabilizace, i když to jde proti snaze snížit otáčky.
ale přece čím silnější buzení, tím nižší otáčky a větší tah, nebo ne?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Priman
-
Priman
-
Priman
Banda píše:Ok, nakreslím s MOSFET i s bipolarním a pak pošlu. Do večera to máš. Dám to asi i do uploadu. Jinak já si to myslel, že převod budeš mít vyřešen, buď řemenem nebo tak jak jsi psal a zdroj věřím, že určitě neodpálí ten motor, když už jsi jej zkoušel. Tak zatím.
Kdyby to šlo aspoň do dnešního večera, prosím