Uvedeni noveho PC s Win10 do provozu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Uvedeni noveho PC s Win10 do provozu

#1 Příspěvek od Michal22 »

Moje mati si prala novy PC. Tak jsem ji jej dnes dovezl, zitra budu zapojovat, migrovat data atd. A kdyz porad ctu, jak jsou Win10 bonzacke, tak by to chtelo asi polecit uz pri startu.
Existuje nejake souhrnne doporuceni,co a kde zakazat, prepnout, vypnout, udelat?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

masar

#3 Příspěvek od masar »

Já jsem se inspiroval tady.
:wink:
p.s. Nakonec jsem celý script použil bez vlastních úprav.
A taky jsem vyzkoušel podobný prográmek OOSU10.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Diky, zitra odzkousim. Ted to z telefonu nedam :-)
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

zbytecna paranoia. na zive byl clanek ze zadna osobni data neodchazi a po novem co do toho vrtala eu tak bylo upraveno mnozstvi dat ktere se odesilaly
masar

#6 Příspěvek od masar »

keemo píše:zbytecna paranoia. na zive byl clanek ze zadna osobni data neodchazi a po novem co do toho vrtala eu tak bylo upraveno mnozstvi dat ktere se odesilaly
Co to je za protimluv? Pokud se žádná data neodesílají, nelze upravit jejich množství. :wink:
xsc

#7 Příspěvek od xsc »

Protimluv to není. Jednou píše o osobních datech, podruhé o datech obecně. Jiná věc je, že MS se nedá věřit a tudíž ani těmto prohlášením. Navíc defaultní nastavení po instalaci je posílat všechno, takže aspoň projít konfiguraci a povolené bonzování vypnout, by měl být základ.
Standa99

#8 Příspěvek od Standa99 »

Množství a osobní je podstatný rozdíl. Pokud to Michale změníš, tak za chvíli tu jsou 1709 (RTM už jsou venku) a můžeš začít znova.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Achab

#9 Příspěvek od Achab »

S tím hromadným skriptem opatrně, nemusí každému vyhovovat. Osobně jsem nastavení procházel kvůli seznámení ručně. Některé aplikace z "WindowsApps" nejdou odebrat, k této složce a některým dalším má oprávnění jenom "Trustedinstaller." Zatím jsem nepřišel na to, jak si přístup nastavit. Uživatelský účet má práva správce, aktivovat účet "Administrátor" jsem nezkoušel. Možná s tím Microsoft počítá a přístup omezil všem.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“