Měl jsem několik desek který skutečně se špatnou baterkou nešly zapnout.
A mimochodem dnes se již používá kuli nízký spotřebě i to že deska a zdroj nemá 5V SB a signál pro zapnutí zdroje je pouze z baterky, třeba takovej Dell.
Když ses registroval, bylo by nejlépe se obrátit s dotazem přímo na fóru nebo admina nebo tady.
Také je možné stáhnout to schema na těchto ruských stránkách. Ovšem také po registraci a zaplacení 50 rublů (18Kč) zde.
Ale nezkoušel jsem to.
Při probírce vyřazených desek dosti často narazím na desky, které nespustí zdroj ani s dobrou cmos baterkou. Pátrám nejprve po tom, jestli není switch na clear CMOs, některé desky se při zapnutí se switchem na clear nevratně poškodí (bývá to napsáno i v manuálu). Další možnost je poškození desky, snad jako následek nějaké závady v použitém zdroji.
aha ono to ma i mikrospinac tak ho zmer jestli nema ten smejd svod ..
nejlepe rovnou vymen .. dost mozna drzi desku v resetu biosu .. pri tom ti taky nenabehne .. -> nevim jak novejsi desky s uefi tem to mozna nevadi .. ale u starsich NO-uefi desek tohle byl problem
však to by som bol najštastnejšíííí
nechce sa mi kupovať novú dosku a už vôbec nový chipset
ešte že mám solídny nový notebook
inak skorej fakt by mi pomohla tá schéma nevie mi ju niekto z tej stránky čo je v tomto vlákne stiahnuť ?- ak je tam registrovaný písal som im a žiadna reakcia admina