Sonet duo, už si nevím rady.

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od cputakt »

Hmm pěkné, já nemám ani klasický škopek a softwarový na NB. Ale všiml jsem si že někdo na liště opravoval dva nýtky pájením, tak mrknu jestli cín neprotekl až na šasi.
warp

#17 Příspěvek od warp »

Není náhodou blbá ta EF86 (brum 50Hz ze žhavení přes poškozené vlákno na katodu/ostatní elektrody)? V knize o opravách radiopřijímačů jsem o tom něco četl. Elektronka EF86 má dle schema samostatné žhavení + je tam nějaký trimr.
Přidávám sken z knížky Černý-Čuchna-Michálek, Opravy rozhlasových přijímačů,SNTL 1970
Přílohy
kniha1.jpg
(296.54 KiB) Staženo 174 x
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od cputakt »

Tak jsem se k magnetofonu po delší době zase dostal a slavím úspěch. Lampou to nebylo ale jak jsem začal měřit napětí na lampách tak mi to nesedělo. Až s čelovoku jsem si všiml že na EF86 se dotékají dvě nohy na patici. Takže magnetofón už krásně hraje ale ještě je problém v nahrávání. Sice nahrává ale dost slabě i když je nastavena úroveň na plno. I indikátor reaguje velice slabě a zvuk po nahrátí je jen ve vysokých frekvencích. Chybí nízké frekvence a i dynamika zvuku, je to poznat i na indikátoru že se pohne opravdu jen při silném basu.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od cputakt »

Tak už i nahrává perfektně, problém byl v jednom kontaktu na spínací liště.
sinclair

#20 Příspěvek od sinclair »

Dát v dnešní době do perfektního, plně funkčního pucu Sonet či Duo je machrovinka. Hlavně po mechanické stránce. Ono to má sice mechaniku asi jako ždímačka z Romo Fulnek, ale taky potřebuje svoje.
A bez úprav spojek to modernější polyesterové pásky pod 35um vysloveně ničí.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od cputakt »

Tak ono je to takové retro, to nebude na denní používání. Jiný si kdysi koupil tatík, potom přešel na B43 tak jsem ho já zdědil. A nahrával jsem ze stanice hvězda nebo z TV hodně dlouho.Tak jsem si ho sehnal a zgenerálkoval. Tady už hraje nahrávka z CD. Zvuk na videu je roztřesený ale to udělal telefon. https://www.youtube.com/watch?v=XLCZ2L_vY78
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“