Zdravím a mám prosbu, u této TV byl odešlý BU 508DF(už někdo přede mnou ho měnil i vazební kond do báze).Dal jsem nové BU,zkontroloval kond v kolektoru 8n2/1600V vyměnil elyt C420 u TDA8143 a zapnul(Ub je 118V) a z tranzistoru je propojka.Ještě než dám další(a bude z něj zase propojka) nemáte někdo tip. VN trafo jsem nezkoušel, zákazník do toho nechce moc investovat.U trafa jsem měřil pouze indukčnost primáru a ta vypadá o.k. asi 2,8mH trafo je tam 1192.0447.Dík.
Na výstup z TDA8143 jsem se díval a vypadalo to normálně podle schématu,ale vyměním ho a obětuju ještě jedno BU.Ty odpory jsou o.k.Zatím dík.Napíšu jak to dopadlo.
Tak jsem vyměnil TDA 8143, výsledek stejný.Tak jsem si půjčil trafo z jiné TV a bylo to tím.Ještě jsem se s tím nesetkal,buď si práská, nebo má mezizávitový zkrat, ale že ničí BU.Asi jsem toho opravil málo a nemám zkušenosti jako profíci, co to dělají denně.No nic mám pár třídrátových propojek a jednu zkušenost.Tak ať to aspoň někomu poslouží, než tyto TV skončí a budou jen LCD a PLASMY.Díky za tipy a přeji hezký večer.