osciloskop XJ4210A

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
smalldick

osciloskop XJ4210A

#1 Příspěvek od smalldick »

Zdravím, máte někdo zkušenost s tímto osciloskope? Něják to nemůžu sladit

http://www.nkdz.org/shgoods.php?goodsid=565&gwc=add

Děkuji z názory.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Asi bys měl poněkud konkretizovat, s čím máš problém. Ten osciloskop nemá kromě úplně základních funkcí vůbec nic navíc a tudíž je jeho obsluha naprosto elementární. Co ti to ukazuje na kalibrátor?
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od PeteBurns »

Myslim, ze konkretizovat netreba, podla nicku je jasne, s cim ma problem, osciloskop je proti tomu brnkacka :twisted:
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Za to nemůže, za to, že neumí s osciloskopem naopak může :-)
smalldick

#5 Příspěvek od smalldick »

No mám problém se zaostřením paprsku, mám ta strašně silnou čáru a nedokážu jí z užit. to že jsem s osciloskopem nikdy nepracoval je věc druhá ale tak to už se naučím.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Na ostření stopy tam bývá poťák s názvem "Focus", máš ho tam někde? Z fotky se mi zdá, že vepředu není.
smalldick

#7 Příspěvek od smalldick »

No pravě že nic takového jsem nenašel jen vzadu jsou dva poťaky, jedním štěluji paprsek tak že se bud roztahne nahoru nebo do stran a druhej se zda že nedělá nic. Když tak to nafotím.
smalldick

#8 Příspěvek od smalldick »

Tak problém byl v přerušeném odporu , odpor vyměněn a vše je ok.
Kdyby byl někdo ta ochotný a stručně mi napsal jak s tím měřit, byl bych vděčný.
:lol:
Zaky

#9 Příspěvek od Zaky »

Tak prima. Osciloskop se nejčastěji používá na zobrazení napětí v čase. Na osu X časová základna osciloskopu přivádí pilové napětí, které vychyluje paprsek zleva doprava, rychlost vychylování se se přepíná ovladačem u tebe označeným t/div. Tím lze zvolit, jaký časový úsek bude zobrazen. Druhý důležitý ovládací prvek je v/div, tedy změna zesílení vertikálního zesilovače - osa Y. Tím se šteluje zesílení tak, aby zobrazení signálu využívalo plochu obrazovky. Pak je ještě důležitý prvek nastavení synchronizace, u tebe označený level. Tím se nastaví, při jaké okamžité hodnotě přivedeného signálu se po doběhu pily předchozího běhu znovu spustí časová základna, účelem toho je zobrazení stojícího obrázku, pokud je přivedený signál periodický. Přiveď si na vstup signál z kalibrátoru, jako je to na obrázku z tvého odkazu a zakruť si ovládacími prvky, pochopíš to hned. Případně zagoogli, popisů práce s osciloskopem je na webu dostatek.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“