Svíčka a membrány do motorové pily - opraveno.
Moderátor: Moderátoři
Svíčka a membrány do motorové pily - opraveno.
Nechal jsem prostor válce vysušit a vyvětrat s vyndanou svíčkou. Uvidím po několika dnech až příště pojedu na chatu.
Přesto si chci koupit preventivně novou svíčku. Bohužel jsem si nepoznačil typ svíčky, který tam mám.
Na internetu jsem našel svíčky UR17 s kuželovým sedlem. Podle fotek vypadá tato svíčka stejně jako moje svíčka na chatě.
Je svíčka UR17 naprosto obvyklý typ pro dvoutaktní zahradní techniku, nebo se používají vzhledově shodné jiné typy, a ta UR17 by se mi tam nehodila?
Ještě se musím podívat na vzduchový filtr, který při zanesení může způsobovat to "přechlastání" (ucpaný filtr by fungoval jako trvalý sytič).
Dvutakty to bylo moje mládí, moped Stadion, Pionýr a JAWA 175 a roky 1961 až 1975. Všechny fígly se startováním uchlastané motorky na plný jsme měli v malíčku.
Ta motorová pila byla používána naposledy bez problémů někdy v květnu. Pokud nepomůže odvětrání, tak půjdu po tom vzduchovém filtru a karburátoru. Ztvrdlý olej je prevít.
a lépe studený než zahřátý, podivná to věc...mop kozídech S11, S22 měl pomocná šlapadla a dekompresní ventil ke snížení tlaku ve válci při startu a také k vypínání motoru, svíčky jsem bral vyřazené z tátovy škodovky 1000MB
Pro tuto zimu si nachystám modrou Vervu100, tam je místo biosložky ETBE přísada, měla by vydržet min. 6 měsíců. Dávat do N95 VIF+ benzín aditiv..no nevím esi to má smysl. Z chcanek už ničím víno neudělám...
A kutilmile - nelituju tě
Jinak v zahrádkářskejch kšeftech existuje Honda stabilizátor do benzínu. http://www.vari.cz/katalog/stavebnicovy-system-vari/pohonne-jednotky/prislusenstvi/stabilizator-paliva-honda/cp:820/ Naposled flaštička do 200l benálu cca 200 kaček. Testoval jsem ji, deci N95 s syntetikou 1:40+ stabil vydrželo na světle přes 2 roky, bez stabilu za půl roku vysrážený žlutý šupiny.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Po dvoudenním odvětrání válce s pístem v dolní poloze jsem ještě zkontroloval vzduchový filtr. Byl to takový z pěnové černé gumy. Zdál se mi dost promaštěný, tak jsem ho vymačkal do hadru a pusou jsem do něj foukal, byl snadno "průfučný".
- Po namontování svíčky a filtru zpět pila ochotně naskočila na 1/2 sytiče. Cvičně jsem s ní nařezal hromádku dřeva.
Pilu jsem koupil v 09/2007, tehdy stála 2699 Kč. Za těch 10 let jsem z ní nikdy nevyléval na zimu apod. benzin a nikdy jsem nepozoroval nějaké sraženiny ve starém benzinu. Aktuální problém byl jen v "přechlastání" pravděpodobně v souvislosti se vzduchovým filtrem nebo jen zbytečně dlouho vytaženým sytičem.
Ještě k té svíčce. Svíčka má na sobě "Jennfeng 9111-310002". Strýček Google mi našel ekvivalent BRISK UR17Y. Závit 14 mm.
Přikládám několik fotek.
- Přílohy
-
Karburátor.jpg- (200.47 KiB) Staženo 374 x
-
Svíčka originál - náhrada UR17Y.jpg- (206.65 KiB) Staženo 310 x
-
Pila řetězová Čína.jpg- (229.56 KiB) Staženo 298 x
Rozhodl jsem se vyměnit membrány v karburátoru. Po rozebrání karburátoru jsem membrány prohlížel. Trhlinu jsem nenašel, ale ta guma se mi zdá taková málo pružná. Po 11 rocích se dá čekat, že guma zestárne a bude tvrdší, což může způsobovat prosakování paliva pod jemnými planžetami ventilků.
Mám však problém vybrat u dodavatele náhradních membrán správnou sadu.
Můj karburátor je Walbro WT774724 (tyto údaje jsou uvedeny na tělese karburátoru).
Různé sady membrán nabízí firma Kasumex
http://www.pily-krovinorezy.cz/karburat ... -membrany/
Moji pilu jsem však v sadách nenašel.
Tvarem nejpodobnější je sada membrán "Sada membrán WALBRO WT". Shoduje se i s označením karburátoru jen "WT" (jiné sady mají v označení většinou tři písmena).
http://www.pily-krovinorezy.cz/sada-membran-walbro-wt/
Mohl bych risknout a objednat tuto sadu za 220 Kč. Podle tvaru by tato sada mohla pasovat. Přikládám obrázky mých dvou membrán. Také přikládám obrázek sady membrán WT ze stránek dodavatele. Každá membrána je ze dvou na sobě položených vrstev. Já jsem své vrstvy neoddělil, a proto mám jen dvě membrány focené z obou stran a dodavatel má na obrázku membrány 2 + 2 kusy.
Přesto zde kladu otázku, zda nemá někdo více zkušeností s karburátory Walbro, a zda označení karburátoru "WT774724" a značení náhradní sady "WT" by mohlo být dostatečným identifikátorem pro spárování karburátoru a sady náhradních membrán.