Po delší době jsem se dostal opět k tomu kartáčku. Po výměně baterky to normálně fungovalo i nabíjelo. Po pár dnech stejný problém, baterie mrtvá jako ta původní. Zkoušel jsem hledat kudy to při vypnutém stavu žere proud z baterie. Při měření to bralo zpočátku asi 10mA a pak to pomalu narůstalo někam až k 50 mA a to už jsem dál nechtěl trápit. Snažil jsem se hledat smd elyty, ale všechny kondy vypadají jako ty keramické, mrňavé hranolky. Nic nevypadalo podezřele. Tranzistory také dobré, tlačítko také dobré. Zkoušel jsem na to teplo, zimu ale žádná velká změna. Tak jsem to zatím odložil a vrátil se k tomu dnes. Proud byl už od zapnutí asi 50mA a postupně lezl nahoru. Zkusil jsem odpojit od baterie sonickou část a proud ustal, tak jsem zkoumal a proud lezl někam ke 100mA a to už bylo znát teplo na těch keramikách v sonické části, byly dvě paralelně k napájení. Po vyletování proud netekl. Zkusil jsem je změřit, jeden měl 2200nF, druhý, ten nejvíc začal hicovat měl asi 49pF. Bez nich to normálně fungovalo, že by Kurvítko

Našel jsem klasickej keramickej kulatej 4k7/500V a nacpal ho tam, místo na něj je a funguje to konečně tak jak má. Proud už neteče při vypnutí.
Tak to teď budu sledovat při používání.
Ty baterky co se jevily jako mrtvé jsem zkusil nabít a obě fungujou a po dvou tejdnech drží 4,1V, tak uvidím zda to přežijí dál.