Popis předních panelů
Moderátor: Moderátoři
Popis předních panelů
-Kde a jak by se tedy nechal udělat nebo někde zadat popis na přední panely. Pokud máte zkušenosti s tímto problémem, prosím o radu.
A kutilmile - nelituju tě
Jde to ojebat - tiskem tmavší barvou na bílou fólii v negativním zobrazení. Pak znaky budou bílý (nepotištěná bílá fólie) a "pozadí" se natiskne tmavý.rnbw píše:... Nie kazdy ale bude mat stroj na tlac bielou farbou.
V kazdem pripade pokud to ma vypadat profesionalne, uplne zadarmo to nebude.
Před léty jsem přišel do kontaktu s primitivní jednoúčelovou tampónovačkou - tisklo se na ní logo GARDENA jednorázově a jen bílou barvou (zde příklad) o velikosti cca 1,5 x 5cm na plastovej výlisek - a "matrice" o rozměru cca 15x15cm a cca 1cm tlustá, ze který se nabírala tampónem barva, údajně měla hodnotu šestimístný částky v korunách ...
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:...Šablona na tampoňák je drahá, musí se vyjiskřit nebo vydůlčíkovat tvrdokovem do broušený planparalelní destičky o formátu nutným k upnutí do potiskovacího rámečku...
V nejmenované továrně na hračky, kde jsem dělal se používal výhradně tampotisk. Nic se nedůlčikovalo ani nejiskřilo. byly to plechy, kde se motiv leptal v chloridu stejně jako tišťák. Byly tam osvitky s vakuem aby film dobře seděl na desce. Hmota na tampony se míchala ručně a pak se odlévaly a opět za pomoci vakua nechaly vyzrát. Ale velké motivy se tím ani velkých printrech dělat nedaly. Tampoprint se podle mě hodí na malé věci, tak do velikosti tady zmíněných vizitek, jinak by to v kusovce bylo asi k nezaplacení.
Funí na ně horkej vzduch při otevření trouby, takže požadovaná teplotní odolnost alespoň 150 ℃.
Přemejšlel jsem nad nějakým rytím nebo glavírováním s následným zatřením barvy ale netuším, jestli to jde na částečně vypouklý ploše panelu za knoflíky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pak přišel popis eloxem na hliníku, to emulse rozežrala za 5 až 15 let.
Tam kde to nešlo opravit nebo vyměnit se vytiskla cedule s ovládáním a přilepila nad stroj. Dokud to je ještě trochu čitelné, nakresli a vytiskni (cdr)
a pověs to nad troubu. Primitivní, ale velmi účinné opatření:-)