Vaříme při bastlení II
Moderátor: Moderátoři
- vasekpetr1
vasekpetr1 píše:Ta teplota trouby bude asi překlep, což?
Už tady jednou taková námitka byla, ale opravdu nastavuju troubu na 280°C. Teď je votázka, ešle tam ta teplota dovopravžďácky jest.
Ale jinak by asi mohla stačit i kdejaká dioda na ohmmetru, taky to vydrží, víme.
Pokud dodržíte návody z internetu (Viktor Šauer), měl by se většinou podařit napoprvní. Pokud ne, pokud si ho děláte po svých jako já, tak to už je tak trochu umění.
Jinak je pověra českýho internetu, že je syrový tempeh nejedlý. Naopak, je to zdravý a dobrý. Třeba z toho koláče na fotkách už jsem polovinu sežral. Musí být ale správně vyrobený, jinak hrozí otrava jídlem (zažil jsem, je krutá). Je potřeba dodržet sterilní prostředí a správný vysušení výchozí suroviny (luštěnina, obilnina...........). Taky samo musí bét v pořádku startér.
Na facebooku je taky skupina výroba startéru a Tempehu.
Tempeh (nebo tempe) je tradiční žrádlo z Indonésie. Způsobuje závislost...
jura80 píše:Nebuď ignorant. Réža nebo banány Ti nevadí?
já nejsem dost progresivní a ti požírači housenek a polívky ze psí hlavy jsou mi cizí.
Jinak to je zase demagogie, réža a banány jsou základní plodiny a žádný zkvašený bakterie a plísně a neslyšel jsem, že by po banánu někdo dostal prudkou otravu. Pěstujou se i v Mexiku Venezuele Kostarice což jsou v zásadě potomci Evropanů. Nejen jáhly a hrušky ale celá kulturní kuchyně okolo středomoří, základ je Itálie Francie Španělsko, Balkán, klasika rakousko Bavory, Uhři, Čechy, ujde Rusko a Ukrajina, slabší Polsko a slabá Británie.
Fracouzská gastronomie se zatím drží i když franticí ekonomicky a politicky už míří ** ****.
z asie možná pork in szechuan style s bambusovýma plátkama je tak maximum