Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Co se týče věci, které jsem musel dostudovat byla fyzika. Ať jsem šáhnul na cokoliv, matematika nebyl problém, ale fyzika ano. Měl jsem super základ. 2x fyzika obecná, astrofyzika, 2x fyzikální metody v medicíně a teorie laserů. Takže to mi dalo super základ, ale když jsem dělal detektory pro laser nebo zdroje, které měly laser během pár ns odbuchnout na 10 kV, tak mi to moc pomohlo, ale při návrhu detektorů kosmického počasí jsem si dal rok samostudium po večerech. Mikroskopy, Augerova elektronová spektroskopie, metody instrumentální fotonové spektroskopie, neutronové spektroskopie, dvofotonová polymerizace, tvorba Franknelových párů pro výpočet vzniku vakancí při bombardování krystalů elektrony, protony, neutrony... tam to bylo dost tvrdé samostudium o věcech, kde mi škola základ nedala, ale matematika mi stačila. Dost toho taky řešily simulace Monte Carlo, bohužel taky nastudované po večerech, ale to všechno po škole nemůžeme chtít...
Naposledy upravil(a) Cust dne 01 dub 2026, 22:00, celkem upraveno 1 x.