To bylo k té bastliarem postované výrobě sazí z pneumatik v Pákistánu. A dokázali to. Pak byla recyklace plechovek v nějaké podobné zemi, ještě s titulem úžasné technologie.tomasjedno píše:To kdyby někdo dokázal, tak ho Nobelova cena neminekejki píše:Jak vyrobit 20 litrů černého moku ze 3 tun deštného pralesa, 16 kW hodin elektřiny a 100 metrických tun CO2.
Vtipy, vtipné články a odkazy XIII
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Pokud jsi to neviděl, narovnali tam odhadem o něco méně dřeva do pece, tlaková nádoba narvaná pneumatikami se otáčela nad ohněm, aby to hořelo fučely do ohně pořádné fukary. I přestože pálili biomasu, čoudilo to jako by pálili pneumatiky.
A ráno vytřepali saze do 8 pytlů, vytáhli navijákem vypálený kord a z přepadu odlili 3 kýble čehosi černého. Plus měli ještě jakýsi tekutý bordel bokem v šachtě.
Vzhledem k tomu, že ty pneumatiky musí porcovat, aby využili objem té obludy, tak 16 kWh je nízký odhad.
Odhad obsahu uhlíku v dřevu je cca 50% a CO2 se při dokonalém spalování uvolní v poměru 3:11.
A pak bylo video, jak na čínském parkovišti přeparkovávají auta automatickými podvozky...
- tomasjedno
Jenže autor té hlášky to zvojtil, napsal to, jako by se CO₂ z atmosféry odebral.kejki píše:takže trochu nadsázky....
P.S. Obsah toho videa mi ale fakt vysvětlovat nemusíš. Mimochodem, ty fukary tam měli na zchlazování, ne na dmýchání. A obsah toho kotle se nespálil, nebyl do něj přívod vzduchu. Čoudilo to nejspíš jen na začátku, než vyhořel kyslík. Ten odpad není odpad, ale uhlík. Říká ti něco [url=https://kdchemiko.cz/pyrolyza/#:~:text=Jak%20pyrolýza%20probíhá%20v%20případě,teplotách%20přes%20300%20°C]pyrolýza[/url]?
Jasně že uhlík. Čili saze. Saze jsou amorfní uhlík. Saze jsou jednou ze složek gumy při výrobě (bydlím v kraji gumáren, na jednu koukám z okna a náš mladej tam míchal gumový směsi). Takže z gumy rozložené teplotou bez přístupu kyslíku se vysypou... saze.
- tomasjedno
Prosím tě, taháš mě za slova a sám píšeš turoviny. Jo, studoval jsem chemickou průmyslovku.tomasjedno píše:Jenže autor té hlášky to zvojtil, napsal to, jako by se CO₂ z atmosféry odebral.kejki píše:takže trochu nadsázky....
P.S. Obsah toho videa mi ale fakt vysvětlovat nemusíš. Mimochodem, ty fukary tam měli na zchlazování, ne na dmýchání. A obsah toho kotle se nespálil, nebyl do něj přívod vzduchu. Čoudilo to nejspíš jen na začátku, než vyhořel kyslík. Ten odpad není odpad, ale uhlík. Říká ti něco [url=https://kdchemiko.cz/pyrolyza/#:~:text=Jak%20pyrolýza%20probíhá%20v%20případě,teplotách%20přes%20300%20°C]pyrolýza[/url]?
- tomasjedno
Niki Lauda to tam s ním vyhrál doslova o parník - a FIA okamžitě po závodě jakýkoliv pohyblivý prostředky pro zvýšení přítlaku zakázala ...
A kutilmile - nelituju tě