Vánoce po křesťansku
Moderátor: Moderátoři
PS: K té hdyře: Materiální zajištěnost v materiálním světě je nutnost. Bohužel souhlasím, že to pak může sklouznout k prioritě. To vidíme bohužel dnes všude kolem sebe.
Edit: A čistota mi docvakla, jen nevím jestli se to týká mne.
Na to bych chtěl reagovat.Ve víře v boha snad cíle není možno dosáhnout a si to není ani záměrem.Tedy pokud za se za cíl považuje stát se dokonalým.Důležité je jakým směrem se člověk dá a pokud se na konci svého života ohlédne a uvidí,že urazil kus dobré cesty,tak možná může říct,že cíle dosáhl a našel Boha sám v sobě a nejde o Boha obecně.V tom je ten rozdíl. Navíc pro každého je ta cesta zcela odlišná a přesto může být v každém případě dobrá.
No trošku jsem se rozkecal,ale snad je to srozumitelné.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Jsou tedy i jiné cíle (relativně malé)
Zde bohužel nejsem asi ten správný člověk, který by ti mohl dát přesné odpovědi dle konkrétních učení. Nejsem dostatečně znalý a už spíše píšu intuitivně. Každopádně láska je cíl, který dává cestu, na které objevíš všechny "dary".
Víš Čuste, z Tvého vyjádření - křesťanská víra mi byla sdělena s morálkou a všemi hodnotami - jsou pro mne jen dva výstupy. Pokud ho míníš takto, nás ostatní jsi z debat odstřelil, pokud, jak Ty píšeš, tímto popichuješ, ASI nebudeš dobrým člověkem. Ale to je mi jedno nakonec v cokoliv věří zde přicházející, stejně, ne regiliozně potrefení, a přemýšlející se neurazí.
Už jen terminologii si dle debaty nevykládají účastníci stejně. Než tato hlásání, je pro mne důležitější, kdo jak naloží se svým reálným přístupem k okolí, k sobě, k rodině. Jediným zásahem, který jsem si dovolil udělat, byl zákaz navštěvování katechismu našim dětem. Dítka jsou listem nepopsaným a věří. Tady je právě nebezpečí, a to slovo myslím vážně, že bude osobnost směrována tam, kam by "přirozeným" vývojem nešla. Jasně jsem dětem řekl , že po 15tém roce ať si věří, čemu budou chtít, a nebudu jim do rozhodování vstupovat. Myslím, že pro podstatné se nedáme do řešení stáří pro vstup do ideologie, i když vnitřní.
A že jsem špatný člověk? Možná... Je to tvůj soud - nenamítám. Nicméně tím jsem nikoho nepopichoval a ani z debaty nedstřelil - to bylo jen holé konstatování faktu...
PS: Psal jsem o pošťouchnutí, nikoli o popichování...
Jeden zajímavý text http://online.bible21.cz/bible.php?kniha=kazatel jsem použil při ladění komunikace mezi atmegou a pc a řekl bych, že se velmi hodil. Zajímal by mě názor ostatních, zda by mohl být vhodný i při jiných příležitostech.
ad víra a motiace) K pochopení slov bych doporučil knihy:
Motivace lidského chování od profesora Milana Nakonečného a
Co je bez chvění, není pevné od profesora Tomáše Halíka
ad kazatel) moudrému pomůže i nečekané
Cust píše:ad násilí)Pokud za to může i něco jiného, tak se ptám: Jsme opradu před něma?
Já si myslím, že jo, protože od doby vzniku islámu (cca 622) do současnosti nebyl islám nikdy tolik tolerantní vůči ostatním náboženstvím, názorům a postujům jako je křesťanství v současnosti a za nasilí podle mě může náboženství, protože to v Koránů prostě je napsaný a antentátnící do toho jdou s posvátnými texty v tlamě za podpory některých duchovních, nepříde ti to podobné s něčí historií?
Že je jediný Bůh je velké štěstí, kdyby se k tomu všemu měli prát tři Bohové, to by musela být ve Světě hodně velká díra.