Koho volit 2013

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno

Koho chcete prezidentem ?

Anketa končí za 27 led 2013, 19:30

Miloš Zeman (v 1. kole 24,21 % / 1 245 848 hlasů)
58
60%
Karel Schwarzenberg (v 1. kole 23,40 % / 1 204 195 hlasů)
38
40%

Celkem hlasů: 96

Zpráva
Autor
ok1hga

#106 Příspěvek od ok1hga »

masar píše:>kajus - Ve tvém seznamu negativ pana Schwarzenberga chybí to nejvážnější - postoj k Benešovým dekretům. To je podle mne věc, proti které jsou ostatní negativa či pozitiva zcela bezvýznamná vzhledem k prezidentské funkci a pravomocem z ní vyplývajícím.
Prezidentem České republiky nemůže být člověk, který by nejraději viděl její spoluzakladatele před soudem v Haagu. Bohužel, je asi hodně lidí, kteří význam Benešových dekretů nepochopili a nebo ho podceňují a nevědí, že vyvažují státnost a suverenitu České republiky "roztomilostí" a noblesou senilního pána.

těch důvodů, proč nevolit Karla Schwarzenberga, by se opravdu asi našlo ještě víc . . .
doporučuji přečíst
p32

#107 Příspěvek od p32 »

Hezké čtení, ale to proč se lidi dnes rozčilují nad dnešním stavem, tak je až zarážející jak rychle zapomínají proč se tak stalo. Zanedlouho budeme mít opět vládu jedné strany (ČSSD v parlamentu, v senátu a prezident) a lidi se budou ptát, na koho teď budeme nadávat, když tam máme ty, co jsme chtěli a bordel je kupodivu ještě větší než před tím ?

http://novotnymiroslav.blog.idnes.cz/c/ ... menty.html

http://www.youtube.com/watch?v=eW9uOwIA6Sk
masar

#108 Příspěvek od masar »

Ano, dnešní stav je skutečně mírně řečeno neutěšený. Od konce vlády M. Zemana ale uplynula drahná řádka let. Během jeho vlády se stát vyhrabal z ekonomické krize a nastartoval růst, ze kterého pak čerpalo mnoho dalších vlád, včetně těch pravicových. O tom, že se dále rozvíjelo korupční prostředí, není pochyb. Ovšem hnacím motorem korupce byly privatizační projekty nastartované již za vlády p. Klause. Tento rozjetý "vlak" se nepodařilo zastavit nikomu dodnes, možná proto, že se o to nikdo nesnaží.
Článek mladého blogera je povrchní a obsahuje spoustu domělých faktů, které považuje za argumenty proti p. Zemanovi (resp. chce, aby je za argumenty považovali čtenáři). Většina těchto argumentů má s p. Zemanem společné jen časové datování. A pokud se týká tzv. opoziční smlouvy - tu považuji z dnešního pohledu za velmi dobrý tah M. Zemana, který (mimo jiné) umožnil jeho vládě plnit programové cíle. Důsledkem bylo, že ČSSD vyhrála volby v r. 2002. Důsledkem bylo i to, že v r. 2006, kdy volby těsně vyhrála ČSSD, nepověřil prezident Klaus Jiřího Paroubka sestavením vlády, protože by to nutně musela být vláda menšinová, podepřená o novou opoziční smlouvu.
Dnes ale nestojíme před volbou vlády, ta se bude držet svých koryt ještě celý rok jako klíště, včetně pana Schwarzenberga. Jde o volbu prezidenta ČR a zde není lepší kandidát, než Miloš Zeman, přes veškeré moje výhrady k němu. :wink:
tomasjedno

#109 Příspěvek od tomasjedno »

masar píše:...Během jeho vlády se stát vyhrabal z ekonomické krize...
Šlo by to taky formulovat tak, že se jeho vládě nepodařilo zabránit průsaku ekonomického boomu ze zahraničí do ČR :lol:
masar píše:nepověřil prezident Klaus Jiřího Paroubka sestavením vlády, protože by to nutně musela být vláda menšinová, podepřená o novou opoziční smlouvu...
Pokud by se dotyčná smlouva s KSČ dala nazývat opoziční - já bych ji nazýval spíš koaliční (Marťani nějak nedorazili) :lol:
p32

#110 Příspěvek od p32 »

masar, velkým důsledkem bylo poslání voličů někam, kde zůstali doteď a proto to tak vypadá. Naštěstí se ke korytu tenkrát nedostal Paroubek. Ano, to je ta výrazná osoba, která je dnes někde (nikdo neví kde) a něco dělá (nikdo neví co), ale nikdo si už nevzpomíná, co vlastně pro stát udělal dobrého.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... uj-me.html
masar

#111 Příspěvek od masar »

tomasjedno píše:Šlo by to taky formulovat tak, že se jeho vládě nepodařilo zabránit průsaku ekonomického boomu ze zahraničí do ČR :lol:
Takhle formulovat obrat od ekonomického propadu v r. 1998 k ekonomickému růstu v r. 2002 a dalších může jen zaujatý člověk. Tento názor by spíše měl zastávat při hodnocení dnešního stavu, kdy se současné vládě daří zabránit průsaku hospodářského růstu okolních států, např. Polska nebo Slovenska. :wink:
tomasjedno píše:Pokud by se dotyčná smlouva s KSČ dala nazývat opoziční - já bych ji nazýval spíš koaliční (Marťani nějak nedorazili) :lol:
Nemístná narážka na známou větu p. Paroubka. Opoziční smlouvou se zde rozumí smlouva mezi vládnoucí menšinou a opoziční většinou, což předpokládám, že tomasjedno to není jedno. :wink:
p32 píše:masar, velkým důsledkem bylo poslání voličů někam, kde zůstali doteď a proto to tak vypadá...
To, že tam jsou doteď, není zásluha opoziční smlouvy. Od doby vlády Miloše Zemana jsme měli možnost několikrát volit změnu k lepšímu. Ač se občané snažili, nebylo jim to nic platné. Ale na tom nenese vinu ani pan Zeman ani opoziční smlouva z r. 1998. :wink:
p32

#112 Příspěvek od p32 »

Připomeň nám, koho jsme měli ve vládě od roku 1998, prosím.
masar

#113 Příspěvek od masar »

To si najdi na internetu. :wink:
tomasjedno

#114 Příspěvek od tomasjedno »

masar píše:
tomasjedno píše:Pokud by se dotyčná smlouva s KSČ dala nazývat opoziční - já bych ji nazýval spíš koaliční (Marťani nějak nedorazili) :lol:
Nemístná narážka na známou větu p. Paroubka...
Nemístné je spíš tvoje kádrování.
masar

#115 Příspěvek od masar »

Omlouvám se, pokud se tě můj příspěvek dotkl.
p32

#116 Příspěvek od p32 »

masar píše:To si najdi na internetu. :wink:

Máš pravdu, já si to sice najdu na internetu, ale pamatuji si to i bez toho. Měl jsem jen dojem, že když to probíráš, tak že to napíšeš tzn. celou větou. Jestli ne, tak se raději nezmiňuj.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od ZdenekHQ »

A takhle to někdy končí : http://www.novinky.cz/kultura/290770-tv ... emana.html

Nepřipomíná vám to jisté doby - za názor dostat padáka ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
masar

#118 Příspěvek od masar »

Chápu, že můj příspěvek k tématu nemusí být po vůli těm, co zastávají odlišná stanoviska. Ale nemohu a nechci reagovat na výzvy typu "Připomeň nám, koho jsme měli ve vládě od roku 1998, prosím.", jejichž ironie je průhledná a argument žádný. Argumentovat lze i věcně bez zbytečných invektiv. Takže p32 - nic jsem neprobíral a věty jsem psal celé. Nevím, o čem jsem se neměl zmiňovat. :wink:
masar

#119 Příspěvek od masar »

ZdenekHQ píše:...Nepřipomíná vám to jisté doby - za názor dostat padáka ?
Připomíná, ale bohužel ne všem. Ty doby jsou dost vzdálené a jedna paní na fóru i-dnes napsala, že když je zaměstnavateli zaměstnanec třeba nesympatický, může ho propustit. Bohužel není se svým názorem zdaleka osamocena. :wink:
tomasjedno

#120 Příspěvek od tomasjedno »

ZdenekHQ píše:...Nepřipomíná vám to jisté doby - za názor dostat padáka?...

Ani ne.
Docela chápu, že Stránský a Bočan mají určitou představu, jaký by měl mít image představitel hlavní role, výrazně charakterní postavy. A že svým dílem oslovují spíše voliče KS než MZ.
Snad ještě platí, že tvůrci filmu si vybírají herce, Dejdar to snad nemá propachtované na věky, a ukončení práce na jednom projektu neznamená, že nedostane např. nějaký bavičský job pro voliče MZ. S dobami, kdy za "nevhodné" vyjádření následoval tvrdý zákaz práce pro film/TV, to nemá nic společného.

BTW, od té doby, co si Krampol pozval do Nikdo není dokonalý Paroubka a lezl mu tam do řiti, tak jakmile se Krampol objeví na obrazovce, přepínám jinam nebo vypínám. Třeba Stránský s Bočanem chtějí předejít podobným reakcím.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“