Pro kuřáky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Olchor

#106 Příspěvek od Olchor »

Zviřátka taky nekouří. Chlastají, ale nekouří. Takže kouření je proti přírodě.
frpr666

#107 Příspěvek od frpr666 »

Zavedlo se EET (mají to prej všude v Evropě)

... tak toto není pravda. To jen jeden politik lhal.
warp

#108 Příspěvek od warp »

Olchor: Snad kromě toho opičáka (je to určitě na netu, stačí google - smoking monkey)
mtajovsky

#109 Příspěvek od mtajovsky »

Všichni, kteří to obhajují princip "svobody" pro kuřáky, ať se zamyslí. Na Zemi je čím dál, tím více lidí, s tím nic nenaděláme. S narůstající hustotou obyvatelstva zákonitě dochází ke kolizi zájmů různých skupin a nastupuje regulace. Auta mají emisní limity - není zde "svoboda" smradit podle libosti. Spalovny, tepelné elektrárny musejí mít odsíření a mají také přísné limity také nemají "svobodu" smradit. A tak bychom našli mnohá omezení a zákazy, které vyplývají s potřeby soužití lidí na zemi. Vesměs nikdo nehysterčí, že nemá "svobodu" otravovat vzduch, dělat rámus, svinčík a podobě až ... až na kuřáky. Ti nemohou přenést přes srdce, že nemají "svobodu" smradit pod nos lidem nepostiženým závislostí na nikotinu. A vymýšlejí všemožné "argumenty", proč by tu svobodu přece jen měli mít. Proč by měli mít právo otravovat vzduch lidem, kteří se jdou najíst do restaurace, když třeba ani jinou možnost stravování v daném místě a čase nemají. Kteří si po delším výletě chtějí trochu odpočinout nohám a zahnat žízeň v parnu. Nebo si chtějí jen u dobrého moku popovídat s přáteli. Jsou snad tyto zájmy méně legitimní než "svoboda" kuřáka smradit právě uvnitř hospody? Kouřit se dá i jinde, ale konzumace jídla, odpočinek nebo setkání s přáteli už tak snadno ne.

A tak se ptám - kdo tu dělá to dusno a smradno - ten kdo nikoho neotravuje, skromně sedí u dvojky bílého a chce je to, co je nám od přírody dáno - dýchat čistý vzduch. Nebo kuřák, který se dožaduje "svobody" vypouštět do okolí jedy?
mtajovsky

#110 Příspěvek od mtajovsky »

warp píše:Olchor: Snad kromě toho opičáka (je to určitě na netu, stačí google - smoking monkey)
Toho to naučili praštění kuřáci.
ok1hga

#111 Příspěvek od ok1hga »

konosuke

#112 Příspěvek od konosuke »

přehánějí...mně zas vadí kočky a psiska v paneláku, pochcané patníky a schody, sem-tam kabina výtahu, co mám dělat he ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Ruprecht

#113 Příspěvek od Ruprecht »

Zakázat hospody, restaurace a všechna podobná zařízení a je po problému, stejně jsou to zloději a paraziti (to už tady proběhlo s EET). No co má kdo bohatnout na alkoholu, na jídle a v podstatě na čemkoli, takže zakázat jakýkoli prodej a služby mezi lidma. To by tak hrálo, aby si lidi mezi sebou domlouvali kšefty a dělali něco jeden pro druhého jen tak, to chce nějakou registraci, takže zrušit hotovost, podchytit komunikace, nejlíp odposlechama a kamerama všude (net a telefony už se tomu blíží) a povolit prodej a služby jen od státu! Samozřejmě to všechno jen pro vaše dobro (a ochranu před terorismem), kdo nic špatného nedělá nemusí se bát, ne? A vy oslové na to pořád skáčete, kousek po kousku se smyčka utahuje. I vám.

Nebo se opravdu neumíte rozhodnout sami za sebe kam jít a co dělat? Fakt tolik toužíte po té jediné ruce co vás bude krmit a trestat?
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
dobrman

#114 Příspěvek od dobrman »

když jsem tu četl názory těch tleskačů regulacím, tak na to mám taky svůj, dost podobnej názor
Naposledy upravil(a) dobrman dne 01 čer 2017, 17:54, celkem upraveno 1 x.
dobrman

#115 Příspěvek od dobrman »

rudolf02

#116 Příspěvek od rudolf02 »

No, kuřáky taky nemusím, ale přežiju je. Dříve bylo kouření móda, když si hlavní hrdina ve filmu nezapálil, to byl pomalu konec světa. Ať cigaretu, dýmku nebo doutník.
Jenže vážně je tu problém. Brno, tuším škola na Pekařské. Zazvonilo, venku dav žáků, že by organizátor demonstrace záviděl, a velký oblak dýmu.
Když mi přijde do hodiny pozdě žák, obvykle cítím cigaretu. Zde má školní zákaz rozhodně význam. Je-li minimální tolerance ke kouření, mladých kuřáků ubývá. Mladí se dají snadno ovlivnit.
U dospělých se jedná dle mého názoru o ohleduplnost a toleranci. Nepoznal jsem slušné lidi, kteří by kouřili mimo vyhrazené místo. A už vůbec ne v nekuřáckých místnostech nebo místech, kde se shromažďují nekuřáci (zastávky, vchody budov atd.).

A nevážně? Pro kuřákobijce doporučuji tvarůžkový odboj, vhodný zejména v přírodě na místech veřejného posezení. Vám nebude vonět jeho cigareta, mu vaše tvarůžky (pro tvrďáky syrový česnek). Nezapomeňte poté na sklenku mléka ať netrestáte i své blízké. Osvědčená metoda, je to obvykle účinější než prosby a žádosti, aby si cigaretu típnul.
Jo a co ke kuřáckému zákonu - copak se zákony, dle vzorů našich některých politiků, ještě dodržují?
ok1hga

#117 Příspěvek od ok1hga »

. . . užijte si to
Přílohy
kuracka-zona.jpg
(209.05 KiB) Staženo 36 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od forbidden »

Jj, ten to nekuřákům teda nandal, může být na sebe pyšnej.
ok1hga

#119 Příspěvek od ok1hga »

forbidden píše:. . . může být na sebe pyšnej.

. . . stejně jako všichni kuřákobijci ?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od forbidden »

Já jsem kuřákobijec, pokud se mě to týká, jinak ať si dělají kde chtějí, co chtějí. Na ten zákon nemám úplně vyhraněnej názor, z části jsem rád, protože opravdu jsem občas (naštěstí jen zřídka) jinou možnost neměl, leda být hladem. Na druhou stranu, do zaplivaných zahulených pajzlů jsem stejně nikdy nelezl, když jim to nevadí, tak ať se tam klidně udusí, jejich věc.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“