Příroda kolem nás
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sršně jsou zpravidla naprosto apatické a bodnou jen když je zmáčkneš. Normálně jim strčím prst ke vchodu do hnizda. Dvě nebo tři se přišourají podívat co to je. Chvíli čumí, pak to zkusí odstrčit a pak usoudí že to nestojí za námahu. Při řemesle je občas potkám, normálně mě vždycky ignorujou. Narozdíl třeba od včel. Ty už nás ze střechy vyhnaly.GeXeS píše:Moc hezké. Divím se jen, že v takovéhle vzdálenosti už neútočily, měl jsem za to, že u hnízda by měly být agresivní. (Jakože většinou nejsou, dodávám obratem; už mě v životě pobodaly včely, vosy, čmeláci i všelijaké samotářky, jen sršně a vosíci ještě ne.)
Jednou jsem jim nad dírou mezi cihlami (hnízdo bylo hned na druhé straně štítu) zavrtával konzole. Štít se otřásal a sypalo se to na ně, jak lezly ven. Tvářily se u toho podobně jako Jaromír ve Vesničce střediskový: "Chlapi, nelijte to pivo z vokna. Koukejte jak vypadám." Otřepaly se a letěly si po svým.
Jinak anafylák není žádná sranda. Můj známej na tom skončil. A to tam sanitka byla za asi 10 minut.
Od sršnů jsem jich dostal asi pět. U známého na chatě jsem vytáhl hadici, kterou měl smotanou pod kolečkama. A netušil jsem, že tam mají hnízdo. I když jsem se snažil zdrhnout, tak furt šli po mě. Nakonec jsem doběhl do chaty, vzal biolit a byl pokoj. Stačí, stříknout a maj úplně jiný priority.
Do bytu mi v poslední době nalítli dva. Každej dostal dávku biolitu a byl klid.
V minulosti mi na rtech přistála vosa. Ani jsem se nehnul jenom jsem to vyfotil. Trochu se prošla a zase odletěla.
Prý platí, že čím víc se oháním tak tím dřív dostanu žihadlo. U mě platí naprostý klid při ohrožení.