Příroda kolem nás

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

#1156 Příspěvek od Celeron »

Tos měl kliku. Můj strejda dostal od sršně jebanec do krku když jsem s ním byl na "myslivecký obhlídce". Bylo to asi dva kiláky od jeho domu. Šíleně mu to během pár minut nateklo a začalo se mu blbě dejchat. Doba předmobilová, tak jsem hnal asi kilák domů pro pomoc. Odvezli ho, prý anafylaktický šok, skončil v nemocnici s tracheotomií. Divný, před i po ho jeblo pár včel a nikdy nic podobnýho.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ransom

#1157 Příspěvek od ransom »

GeXeS píše:Moc hezké. Divím se jen, že v takovéhle vzdálenosti už neútočily, měl jsem za to, že u hnízda by měly být agresivní. (Jakože většinou nejsou, dodávám obratem; už mě v životě pobodaly včely, vosy, čmeláci i všelijaké samotářky, jen sršně a vosíci ještě ne.)
Sršně jsou zpravidla naprosto apatické a bodnou jen když je zmáčkneš. Normálně jim strčím prst ke vchodu do hnizda. Dvě nebo tři se přišourají podívat co to je. Chvíli čumí, pak to zkusí odstrčit a pak usoudí že to nestojí za námahu. Při řemesle je občas potkám, normálně mě vždycky ignorujou. Narozdíl třeba od včel. Ty už nás ze střechy vyhnaly.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#1158 Příspěvek od forbidden »

Zajímavý, mám opačný zkušenosti. Minulej rok jsem dvakrát dostal žihadlo od sršně. Šel jsem kolem jejich hnízda ve stromě, asi dva metry daleko a dvakrát mě bodl, naprosto nevyprovokovaně. Mimo blízkosti hnízda ovšem nikdy.
ransom

#1159 Příspěvek od ransom »

Může jim vadit pach tvýho potu. Něco na oblečení. Nebo některá kosmetika. Kouření. Aromatická žvejkačka. Nebo třeba jen pohyb.
Jednou jsem jim nad dírou mezi cihlami (hnízdo bylo hned na druhé straně štítu) zavrtával konzole. Štít se otřásal a sypalo se to na ně, jak lezly ven. Tvářily se u toho podobně jako Jaromír ve Vesničce střediskový: "Chlapi, nelijte to pivo z vokna. Koukejte jak vypadám." Otřepaly se a letěly si po svým.
DukeNuke

#1160 Příspěvek od DukeNuke »

Před kouřem většinou utíkaj. Maj to tak zakódovaný.
Jinak anafylák není žádná sranda. Můj známej na tom skončil. A to tam sanitka byla za asi 10 minut.
Od sršnů jsem jich dostal asi pět. U známého na chatě jsem vytáhl hadici, kterou měl smotanou pod kolečkama. A netušil jsem, že tam mají hnízdo. I když jsem se snažil zdrhnout, tak furt šli po mě. Nakonec jsem doběhl do chaty, vzal biolit a byl pokoj. Stačí, stříknout a maj úplně jiný priority.
Do bytu mi v poslední době nalítli dva. Každej dostal dávku biolitu a byl klid.
ransom

#1161 Příspěvek od ransom »

Domů většinou zabloudí večer. Na to stačí otevřít okno a zhasnout. Za chvíli jsou pryč.
Celeron

#1162 Příspěvek od Celeron »

Ty spreje na vosy a jinou podobnou havěť se mě moc neosvědčily. Měl jsem sprej s "dalekým dosahem" a po aplikaci chcíply, tedy umrzly jen ty přímo zasažený. Ostatním to bylo jedno, zbavil jsem se jich až v zimě, asi vymrzly.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#1163 Příspěvek od forbidden »

Skočila mi přímo pod nohy, málem z ní byl lívanec :-)
Přílohy
20250814_205447.jpg
20250814_205447.jpg
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1164 Příspěvek od Hubert_79 »

Políbil jsi ji?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#1165 Příspěvek od forbidden »

Šel jsem se ženou. 8-)
masar

#1166 Příspěvek od masar »

Tak to je síla.
:wink:
MiraSt

#1167 Příspěvek od MiraSt »

Před léty jsem měl na stromě asi ve výšce dvou metrů roj včel. Tak co s nima? Opatrně jsem sednul pod strom opřený o kmen a vybavený technickým benzínem, injekční stříkačkou a zapalovačem. Opatrně jsem nabral plnou a poslal plamenomet do roje. Včely létaly kolem mě a já se ani nehnul. Po chvíli opakoval. Tak dlouho než lehly všechny.
V minulosti mi na rtech přistála vosa. Ani jsem se nehnul jenom jsem to vyfotil. Trochu se prošla a zase odletěla.
Prý platí, že čím víc se oháním tak tím dřív dostanu žihadlo. U mě platí naprostý klid při ohrožení.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
MiraSt

#1168 Příspěvek od MiraSt »

Mám doma motýlí keř a tohle na něm bylo:
Přílohy
Komule 3.JPG
Komule 3.JPG
Komule 2.JPG
Komule 2.JPG
Komule 1.JPG
Komule 1.JPG
Komule davidova.jpg
Komule davidova.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
ransom

#1169 Příspěvek od ransom »

Paví oka jsou docela hojná, otákárci ale myslím že už tolik ne.
DukeNuke

#1170 Příspěvek od DukeNuke »

forbidden píše:Skočila mi přímo pod nohy, málem z ní byl lívanec :-)
Bufo bufo? Na chalupě je mám taky :-)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“